[ B4 ALL ] Jak wyciągnąć wykładzinę ?
- lukasz_2405
- Forum Audi 80
I ja sie przylacze do tematu :mrgreen:
Wiec tak dzisiaj zauwazylem ze mam "bajoro" na wykladzinie ale tylko po stronie lewej (od strony kierowcy) jak z przodu tak i z tylu, a po prawej stronie suchutko. Co to moze byc :?: uszczelki w drzwiach ? :shock: <osohozi>
Nagrzewnica raczej nie cieknie, poniewaz plyn nie ucieka
Czy da sie wyjac wykladzine tylko po lewej stronie ?
Wiec tak dzisiaj zauwazylem ze mam "bajoro" na wykladzinie ale tylko po stronie lewej (od strony kierowcy) jak z przodu tak i z tylu, a po prawej stronie suchutko. Co to moze byc :?: uszczelki w drzwiach ? :shock: <osohozi>
Nagrzewnica raczej nie cieknie, poniewaz plyn nie ucieka
Czy da sie wyjac wykladzine tylko po lewej stronie ?
Zamówiłem 2m2. heh.. dokładnie poroso. Towar w drodze - tymczasem musiałem auto złożyć bo jutro do pracy więc na sztukę wpakowałem tam wykładzine filcową. Ona wygłąda jak filc tylko jest twardsza .W poniedziałek biorę się za podsufitkę, i oklejanie plastików,Bboczków itd.. na czarno :mrgreen:Pio80tr pisze: Kup taki zielony z allegro. Koszt jakieś 13 PLN za metr kwadratowy. 3m2 Tobie wystarczą.
Wyciągnięcie wykładziny
Wszystko ok, ale jak odkręcić ten plastik pod pedałem gazu. Czy trzeba dorobić taki kluczyk lub śrubokręt ?
odgrzeje kotleta :lol: :lol: Więc w zimę miałem problem z marznącą podłoga gdyż robiło się jezioro,zarówno z tyłu jak i z przodu od strony kierowcy....doczytałem że tym korkiem od linki może lecieć i faktycznie była tam tylko dziura i pewnie woda sobie leciała...to zakleiłem.przez jakiś czas nie było problemu...aż do dzisiaj.wchodzę do samochodu a tam z tyłu po stronie kierowcy woda stoi po deszczach ...normalnie jezioro....teraz pytanie....skąd to może lecieć?po stronie pasażera sucho...
druga sprawa-chcę rozebrać wykładzinę i wymienić te maty na tą poroso..czy trzeba dać podwójną warstwę czy wystarczy jedna i będzie się zgadzała grubością ze starą matą?
druga sprawa-chcę rozebrać wykładzinę i wymienić te maty na tą poroso..czy trzeba dać podwójną warstwę czy wystarczy jedna i będzie się zgadzała grubością ze starą matą?
Dobra ja jeszcze raz..jako że nie dostałem odpowiedzi :lol: Zima się zbliża a woda znowu zaczyna dawać o sobie znak.....na razie nic nie wymieniałem..bo zresztą nie wiem jak ale w przyszłym roku się wezmę za to...teraz zaczyna mi woda od tyłu lecieć tak jakby spod kanapy tylnej?wszystko od strony kierowcy u pasażera suchutko...z przodu też zawilgocona...już nie mam pomysłu....ucieka mi płyn chłodniczy i to w znacznych ilościach-myślicie że to nagrzewnica?latem nie muszę w ogóle dolewać a zima to jakaś masakra...miał ktoś tak?
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ta ciecz, przedostaje się do auta z przodu i zbiera się za fotelem kierowcy - prawdopodobnie jest tam niżej, lub wykładina jest cieńsza.pitazz pisze:teraz zaczyna mi woda od tyłu lecieć tak jakby spod kanapy tylnej?wszystko od strony kierowcy u pasażera suchutko...z przodu też zawilgocona
Musisz sam rozpoznać, czy to płyn, czy woda.pitazz pisze:ucieka mi płyn chłodniczy i to w znacznych ilościach-myślicie że to nagrzewnica?
no właśnie nie wydaje mi się żeby to był płyn z chłodnicy bo to by było czuć...szyby po domykane Latem nie ma tego problemu......nawet po deszczu suchutko.....a zimą zawsze powraca.....tak samo z tą płynem chłodniczym..latem nie ubywa w ogóle a zimą co chwile muszę dolewać....a ktoś wymieniał uszczelki drzwiowe?jaki to koszt i czy samemu się to ogarnie czy trzeba coś kleić?....a i jeszcze pytanie czy wygłuszenie tym poroso daje coś że w środku jest ciszej?czy lepiej pod ten filc dać jeszcze jakieś maty wygłuszające...?
-
- Forum Audi 80