Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0E Avant ABK] Klimatyzacja, dym z środkowego nawiewu

ODPOWIEDZ
mikam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0E Avant ABK] Klimatyzacja, dym z środkowego nawiewu

Post autor: mikam » 28 sie 2009, 12:53

Jak w temacie, tylko z środkowego nawiewu i co zauważyłem, po dłuższej jeździe, przy wyższych obrotach, wydostaje się coś w rodzaju dymu..... Jeśli zaczynam jechać spokojniej dym przestaje się wydobywać (można się bawić: dymi nie dymi :) Co do samego "dymu" jest raczej bezwonny i nie gęsty. Nie jest też wilgotny więc to raczej nie para wodna choć pewny nie jestem. W momencie przymknięcia środkowego nawiewu problem ustaje, a z bocznych kratek wydostaje się chłodne czyste powietrze z klimatyzacji.
Po ostygnięciu silnika wszystko działa tak jak potrzeba. Chętnie przejrzałbym schemat przepływu powietrza przez cały silnik w połączeniu z klimatyzacją ale nigdzie nie mogę go znaleźć.

Co do mojej ABK to jest ściągnięta z Włoch i niedawno została zamontowana sekwencja STAG 300 ale raczej nie doszukuje się tutaj przyczyny wydobywania się tego dziwnego dymu.

PS. Gaz sprawuje się OK choć gazownik martwił się że będą falować obroty. Jedyne co mu dolega to delikatne drgania silnika na biegu jałowym przy niskich obrotach połączone z lekkim podszarpywaniem na biegu 2 przy minimalnym gazie.

Prosze o pomoc w opisanych problemach. Sam służę radą odnośnie LPG w ABK bo jest tam kilka zawijasów które mogą być dla kogoś istotne.

Awatar użytkownika
tokarka606
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tokarka606 » 28 sie 2009, 15:40

Witam.
Sprawdź czy na włączonej klimatyzacji na postoju kapie woda z odpływu w okolicy prawego koła.Jeżeli nie to zatkał ci się przewód odprowadzający.
Znajduje się pod schowkiem.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/714710263b28bdc4.html

mikam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mikam » 01 wrz 2009, 10:15

woda odpływa raczej bez problemowo - czasem nawet przeraża ten strumień sączący się obok samochodu. Gdzie szukać dalej... ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl