[B4 1.9 TD AAZ] Klimatyzacja montaz.
[B4 1.9 TD AAZ] Klimatyzacja montaz.
czesc Klubowicze!
mam do Was takie pytanie.
Otoz zastanawiam sie nad zalozeniem klimatyzacji do mojego Audi.
Tylko nie moge znalesc warsztatu ktory by ja montowal.
Jesli nie zamontuje to sprzedam swoja i kupie z 80 z klimatyzacja.
Jaki jest koszt klimy wraz z montazem???
Macie moze jakis warsztat???
PS. moze chlodnice wody macie do sprzedania? 1.9 TD (listopad 91).
pozdrawiam
Maciej
mam do Was takie pytanie.
Otoz zastanawiam sie nad zalozeniem klimatyzacji do mojego Audi.
Tylko nie moge znalesc warsztatu ktory by ja montowal.
Jesli nie zamontuje to sprzedam swoja i kupie z 80 z klimatyzacja.
Jaki jest koszt klimy wraz z montazem???
Macie moze jakis warsztat???
PS. moze chlodnice wody macie do sprzedania? 1.9 TD (listopad 91).
pozdrawiam
Maciej
Klime kupile poprzez Allegro, zaryzykowałem. Cala klima kosztowała mnie ok 1000 zł, sprzedający wysłał mi pocztą- chłodnicę, okablowanie, przełączniki, sprężarkę, uchwyty montazowe i rurki aluminiowe ni i podstawę- nagrzewnicę.
Montaż klimy kosztował mnie- 300 zł mechaniczne rzeczy (2 dni zabawy) oraz 200 zł elektryk i ok 200 zł napełnienie klimy.
Klima jest manualna, chłodzi super.
Przypatrywałem się montażowi, naprawdę, nie jest aż tak trudno, wystarczy tylko mieć wielkie parcie na chlodek w upalne lato.
Rozmontować należy: przód (zderzak, chłodnicę), konsole przednią (trzeba wyjąć stara nagrzewnicę, która jest za schowkiem), kierownica oczywiście też musi być zdemiontowana. potem przy pomocy uchwytów dokłada się sprężarkę (dokupić trzeba dłuższy pasek), przewody aluminiowe, gumowe się łączy z chłodnicą klimy, wszystkie węze kierują się w kierunku nagrzewnicy, wpina się kostki, prowadzi się wężyk z powietrzem dla obiegu zamnietego (jest taki pypcik przy pompie hamulcowej io w niego się wpina ten wężyk)... no i elektryk! Tego to już nie opiszę.
Sorki za haotyczny opis, aha schowek sioę nie domyka gdy zamontujemy inna nagrzewnicę, tzeb a go trochę ztuuningować od środka.
pozdrawiam
Montaż klimy kosztował mnie- 300 zł mechaniczne rzeczy (2 dni zabawy) oraz 200 zł elektryk i ok 200 zł napełnienie klimy.
Klima jest manualna, chłodzi super.
Przypatrywałem się montażowi, naprawdę, nie jest aż tak trudno, wystarczy tylko mieć wielkie parcie na chlodek w upalne lato.
Rozmontować należy: przód (zderzak, chłodnicę), konsole przednią (trzeba wyjąć stara nagrzewnicę, która jest za schowkiem), kierownica oczywiście też musi być zdemiontowana. potem przy pomocy uchwytów dokłada się sprężarkę (dokupić trzeba dłuższy pasek), przewody aluminiowe, gumowe się łączy z chłodnicą klimy, wszystkie węze kierują się w kierunku nagrzewnicy, wpina się kostki, prowadzi się wężyk z powietrzem dla obiegu zamnietego (jest taki pypcik przy pompie hamulcowej io w niego się wpina ten wężyk)... no i elektryk! Tego to już nie opiszę.
Sorki za haotyczny opis, aha schowek sioę nie domyka gdy zamontujemy inna nagrzewnicę, tzeb a go trochę ztuuningować od środka.
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
witam
ważne abyś kupił kompletną klimę. Dokupywane poszczególnych elementów jest stosunkowo drogie.
Samo założenie jest banalnie proste. Klika kluczy 2 śrubokręty i lutownica.
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=
tu opisałem całą procedurę. może trochę chaotycznie, ale naświetli Ci sprawę.
jak byś sprzedawał tą swoją klimę, to daj znać <ok>
ważne abyś kupił kompletną klimę. Dokupywane poszczególnych elementów jest stosunkowo drogie.
Samo założenie jest banalnie proste. Klika kluczy 2 śrubokręty i lutownica.
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight=
tu opisałem całą procedurę. może trochę chaotycznie, ale naświetli Ci sprawę.
jak byś sprzedawał tą swoją klimę, to daj znać <ok>
witam mialem takie 3 albo 4 kapleciki do b4 .Na miejscu sprzedawalem po jakies 1200zl ...ale to bylo 3 lata temu powinienem jeszcze miec conajmniej 1 kaplet do takiej b4 ale niewiem czy tdi to bedzie to samo co td ..bo wszystkie pochodzily z silnikow tdi ..jak cos to daj cynk sprawdze i mozna sie dogadac z cena
koledzy... ja w swojej b4 wymieniłem ostatnio chlodnice klimatyzacji, nabiłem... i niby wszystko ok... ale dzisiaj jechałem jakies 500 km z klima... i z nadmuchu na nogi wyciekła mi jakas woda na nogi, domyslam sie ze to jakies skropliny... ale czemu ??? wydaje mi sie ze powinno byc jakies odprowadzenie tych skroplin. pomocy
witam odgrzeje temat mam pytanie kompletuje klimatronik mam 2 wiązki z pod deski ta wiązka co pasują wtyczki pod klimatronik niema miejsca na przekaznik 342 zaś druga ma miejsce na przekaznik ale niema wtyczek pod klimatronik moje pytanie do której klimy jest ten przekaznik manualnej czy klimatronik
przekaznik 342 jest od klimatronika
przekaznik 342 nr katalogowy: 4AO919579C
przykład
http://allegro.pl/przekaznik-342-i-inne ... ml#gallery
przekaznik 342 nr katalogowy: 4AO919579C
przykład
http://allegro.pl/przekaznik-342-i-inne ... ml#gallery