Mam problem z ktorym nie moge sie uporac ( Mianowicie w ktorys miejscu musi woda z deszczu sie dostawac bo dywaniki od pasazera i kierowcy sa mokre i nie mam pojecia ktoredy moze leciec / a nie chce by audiczka "zgniła" moze przez te otwory wloty powietrza na masce sie (.....) do srodka ? a mam B2 86 rok.
Na początek proszę zapoznać się z regulaminem i nazewnictwem tematów a na koniec proszę nie używać zwrotów typu "wpierdzielać się"... W przeciwnym razie tematy będą zamykane.
[All B2] Mokre wykladzina od kierowcy i pasazera
[All B2] Mokre wykladzina od kierowcy i pasazera
Ostatnio zmieniony 29 paź 2008, 15:47 przez toudik86, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Przyczyny przeciekania może być kilka od nie drożnego szyber dachu po przeciekające uszczelki okien a skończywszy na dziurach pomiędzy szybą a karoserią. Nie ma innej rady jak poświecić trochę czasu w słoneczny dzień rozebrać to i owo i lać wodą z węża i obserwować co się dzieje i gdzie przecieka. <ok>
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Oprócz tego co napisał Solskier, może też to być wyciek z nagrzewnicy.
Sprawdź czy Ci czasem nie ubywa płynu w chłodnicy.
[ Dodano: 2008-10-29, 16:34 ]
Skoro szyba była już wklejana to tam zacznij szukać przyczyny. Pamiętaj że woda może się dostawać w całkiem innym miejscu niż tam gdzie wycieka.
Ja tak miałem w ZX-ie uszczelka pęknieta w lewym górnym rogu a zalewało dywanik od pasażera czyli po prawej.
Sprawdź czy Ci czasem nie ubywa płynu w chłodnicy.
[ Dodano: 2008-10-29, 16:34 ]
Skoro szyba była już wklejana to tam zacznij szukać przyczyny. Pamiętaj że woda może się dostawać w całkiem innym miejscu niż tam gdzie wycieka.
Ja tak miałem w ZX-ie uszczelka pęknieta w lewym górnym rogu a zalewało dywanik od pasażera czyli po prawej.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2008, 19:21 przez Grzegorzbielsko, łącznie zmieniany 4 razy.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80