Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0 ABT] Montaż lusterka wewnętrznego

ODPOWIEDZ
krzysztof polak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2.0 ABT] Montaż lusterka wewnętrznego

Post autor: krzysztof polak » 13 lis 2008, 02:43

Witam wszystkich posiadaczy audi,mam pytanie-jak zamontować lusterko wewnętrzne,ponieważ zostało one wyrwane razem z podstawą,chyba na klej ale jaki? za wszelkie info dziękuję.

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 13 lis 2008, 06:11

Oczywisice ze na klej bo inaczej jak podejsc do niego <ok> Z tego co mi sie zdaje to troche lutownicy trzeba uzyc i kleju do szyb?????

krisch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisch » 13 lis 2008, 06:32

krzysztof polak pisze:jak zamontować lusterko wewnętrzne,
Tylko na klej do szyb , a nie na jakieś super gluty bo szyba popenka!! Podjedż do punktu z szybami i niech ci dadzą kapke lub przykleją sami . Nie powinno to drogo kosztować.

And-sto

Post autor: And-sto » 13 lis 2008, 09:01

Jedz do pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego kup klej do lusterek. Ja zapłaciłem około 10 zł. Przyklejenie trwało 10 minut . zabieg jest prosty, wszystko ładnie opisane w instrukcjii kleju.
Napewno dasz radę. Powodzenia <ok>

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 14 lis 2008, 00:07

e tam, jedź do zakładu gdzie wstawiają szyby, zapłacisz max 15-20zł i zrobią Ci to profesjonalnie na grubej warstwie kleju (min 1 mm), więc nie będziesz musiał się martwić że Ci odpadnie lub uszkodzi szybę...
sam tak robiłem i jestem bardzo zadowolony, na lusterku można sie wieszać <ok>

Awatar użytkownika
Silvesters
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Silvesters » 14 lis 2008, 00:20

Taka prawda, jedz niech ktos Ci to zrobi. Ja ostatnio dla ojca kleilem, najpierw na specjalny klej do tego przykleiłem ten uchwyt do lusterka i jak klej wysechl chcialem wdusic lusterko na ten uchwyt i w momencie kiedy ono sobie wskoczylo pekla mi szyba. I w ten sposob poszedłem pare stów w plecy bo szybe musialem kupic :-D

krzysztof polak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysztof polak » 14 lis 2008, 02:38

Bardzo dzięki koledzy,przykleiłem na specjalny klej i narazie jest dobrze <piwo>

Awatar użytkownika
yawor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: yawor » 14 lis 2008, 12:08

Mi też ostatnio odpadło lusterko. Akurat miałem trochę szczęścia w nieszczęściu bo byłem u rodziny w okolicach Jarosławia i w ten sam dzień miałem wracać do Warszawy :). Także dobrze, że odpadło mi przed wyjazdem, a nie w trasie :).

Rozwiązanie proste: zakład wstawiający szyby samochodowe. 10 minut roboty profesjonalisty: oznaczenie miejsca na szybie z zewnątrz, usunięcie acetonem starego kleju, przygotowanie szyby pod klej, przygotowanie lusterka (gość nawet nie wyciągnął tego kapselka - kleił całe), nałożenie kleju i przyklejenie. Chwilę przytrzymał i kazał przez następne 15-20 minut nie ustawiać jeszcze. Koszt operacji 15zł. A, i jeszcze szybę umył tam gdzie zaznaczył pisakiem i od środka, żeby nie było resztek kleju :).

Awatar użytkownika
tomo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomo » 18 sie 2009, 16:50

Moje lusterko również ostatnio w czasie jazdy zostało mi w rękach, przeraziłem się lekko, bo dotąd myślałem, że to niemożliwe, a jednak. Natychmiast po powrocie do domu poszukałem na forum i natknąłem się na ten oto temat, który bardzo mi pomógł - chciałem już chwycić kropelkę i lecieć do auta. Dziś odwiedziłem szklarza, zapłaciłem 20zł, cała akcja trwała ze 20 minut i jest zrobione fachowo - wyczyszczone, odtłuszczone, dużo kleju (jeżeli mogę zrobić małą reklamę to byłem w zakładzie Auto-kram na ul. Krakowskiej we Wrocławiu i polecam tych Panów). Proponuję także temat przenieść z działu "Na każdy temat" do działu "Nadwozie i wnętrze" - tam chyba bardziej pasuje i oczywiście pomaga ludziom.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 18 sie 2009, 22:57

a czemu na super glue jesli się przyklei to szyba może pęknąć-pytam z czystej ciekawości bo kilka postów wyżej tak przeczytałem :?:

Awatar użytkownika
yawor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: yawor » 18 sie 2009, 23:04

shellah, chodzi chyba o napięcia jakie powstają w czasie schnięcia i wiązania klejów typu kropelka i super glue. Taki klej po zaschnięciu ma też inną twardość niż klej do szyb, który jest chyba troszkę elastyczny i dzięki temu nie powoduje naprężeń na powierzchni szyby.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl