[Coupe] odstające uchwyty drzwi
[Coupe] odstające uchwyty drzwi
Przyszły do mnie wczoraj uchwyty drzwi. To już 3 komplet. Nie, nie kolekcjonuję ich. Po prostu mam z nimi problem. Każdy komplet dobrze leży przy boczku w miejscu łączenia się z "podłokietnikiem" oraz na środkowym mocowaniu, natomiast tam przy śrubie przy panelu z przyciskami elektryki szyb odstaje. Cały panel szyb idealnie przylega do skóry na boczku, ale góra uchwytu ma szparę 3-4 mm od skóry. Z pewnością każdy to widział, we wielu audiczkach tak się dzieje. Ma ktoś na to jakiś patent? Próbowałem je doginać, naciagać - wszystko. Tylko szlifierki i spawarki jeszcze w dłoń nie brałem.
A dokręcona masz blaszke na która nakladasz rączkę?Sprawdź to.
Innej opcji nie ma.Jeśli blaszka nie jest dokręcona do całej ramki-stelarza,to nie dociagnie rączki - proste.
Rozbierałem boczki wiele razy i miałem takie problemy.
Jeszcze może byc tak ze blaszka nie wchodzi do końca tam gdzie powinna wejść.Wykreć śrubke i wkręć.
Jak to nie pomoże to :
- skróć blaszkę
-daruj sobie rączkę
-zakup 4 kpl.
-zakup 2 drzwi kompletne
:mrgreen:
Innej opcji nie ma.Jeśli blaszka nie jest dokręcona do całej ramki-stelarza,to nie dociagnie rączki - proste.
Rozbierałem boczki wiele razy i miałem takie problemy.
Jeszcze może byc tak ze blaszka nie wchodzi do końca tam gdzie powinna wejść.Wykreć śrubke i wkręć.
Jak to nie pomoże to :
- skróć blaszkę
-daruj sobie rączkę
-zakup 4 kpl.
-zakup 2 drzwi kompletne
:mrgreen:
Blaszki podokręcane. Miałem ich dwa komplety więc jedne są oryginalnie profilowane a drugi komplet profilowałem młotkiem o kowadło. Nic nie dało. Te uchwyty patrząc na nie z góry wyglądają jakby od góry tam nad plastikiem od przycisku szyby były ucięte lekko pod skosem, fabrycznie. i stad, od tego skośnego ucięcia, wychodzi owa szpara. Szlag mnie trafia, bo całe wnętrze w tygodniu rozkręciłem, pozakładałem nowe tunele i inne pierdoły, nawalczyłem się jak głupi by wszytko leżało jakby z fabryki wyszło... a uchwyty w tych miejscach odstają i %#*@^ dostaję