Witam.
Problem mam jak w temacie. Poprzedni właściciel (bądź mechanik niedorajda) musieli je połamać. Czy można je naprawić (bo mam)? Chcę zamontować taszki i głośniki a bez zaczepów po odpaleniu audi będzie brzęczał. Pozdrawiam
[ABT+LPG automat] Połamane zaczepy w boczkach.
- radziobiker
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Sprawa raczej trudna. Jeśli miałbyś te urwane zaczepy to można by próbować spawania plastiku, ale nie wiem na ile to byłoby skuteczne w dłuższej perspektywie czasu. A swoją drogą to ktoś musiał być bardzo zdolny że udało mu się to połamać. Chyba nie wiedział jak ściąga się boczki i zamiast wysunąć je do góry ciągnął do przodu.
- radziobiker
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Raczej na niewiele się to zda. Po takim zgrzewaniu plastik w tym miejscu robi się twardy i mało elastyczny a co najgorsze bardzo kruchy. Byle co i pęka. A przy zakładaniu tych boczków jest nieco naprężeń więc myślę że szkoda czasu. Ewentualnie może klejenie na życicę i włókno dałoby jakiś efekt.marko pisze:Jeśli masz lutownicę to możesz spróbować zgrzać urwane zaczepy z boczkami
lepiej kup takie małe wkręciki (czarne) do blachy bardzo cienkim wiertełkiem zrób otwór i przykręć ane mają stożkową główkę po ich wkreceniu są praktycznie nie widoczne. A wkręty daj w takich miejscach gdzie ich nie bedzie widać najlepiej na tych załamaniach .
Jak będziesz chciał mogę pstryknąć fote bo ja u siebie przy tych jasnych parapetach w jednym boczku tez miałem ułamane 2 zaczepy i tak zrobiłem <ok>
Jak będziesz chciał mogę pstryknąć fote bo ja u siebie przy tych jasnych parapetach w jednym boczku tez miałem ułamane 2 zaczepy i tak zrobiłem <ok>
- radziobiker
- Forum Audi 80