[80 B3 1.9D AUB] prędkościomierz zawyża jak to ustawić??
[80 B3 1.9D AUB] prędkościomierz zawyża jak to ustawić??
Jechałem za kolegom u niego niecałe 60 u mnie zaś 70
Można coś z tym zrobić żeby było dobrze?
Można coś z tym zrobić żeby było dobrze?
ja mialem przestawiony licznik w mojej b4 wskazowka byla grubo ponizej 20 i pokazywal mi o 20 za malo w porwonaniu z citroenem c4 podobno wskazuje idealnie tak czytalem w motorze a kumpla ojciec ma wiec odkrecilem liczniki rozkrecilem az mialem dostep do wskazzowki i pociaglem ja delikatnie na 220 wrocila spowrtem na 20 a nie jak wczesniej nizej i pokazuje dobrze to kwestja ustawienia wskazowki nic wiecej a przynajmniej u mni9e sie dalo dodam jeszcze ze do 200 bylo ok a pozniej jak przestawialem na 220 byl opor czyli wskazowka przestawila sie wzgledem tego palika na ktorym jest zamocowana
jesli zle wsakzuje w calym zakresie predkosci o ta sama wartos to moze pomoze to przestawienie wskazowki tak jak napisalem wyzej tylko ze jak teraz to czytam to sam nie moge zrozumiec heheheheheheh fakt faktem trzeba rozkrecic licznik i przestawic wskazowke delikatnie ale powyzej 80 blad do 10 procent jest normalnym zjawiskiem
Odświeżam temat, w moim coupe 2.3 ng zawyża prędkość nawet do 40 km/h czyli przy pomiarze gps jest 200km/h a na liczniku pokazuje 240 km/h zaś przy małych prędkościach np 80km/h gps pokazuje 60 km/h więc to raczej nie jest normalne fabryczne zawyżanie w vw t4 różnice mam max 4 km/h względem tego samego gpsu i to by było ok jeśli bym miał tak samo w audi, czy ktoś temu wcześniej zaradził ?