[B4 cabrio] problem z centralnym zamkiem
[B4 cabrio] problem z centralnym zamkiem
Witam. jestem nowy na forum także jeśli będzie coś źle to mnie poprawcie:) mam problem ze swoją audiczką. zacina mi się centralny, w tylnej klapie działa cały czas a w drzwiach raz łapie a raz nie i moje pytanie, gdzie w cabrio jest pompka centralnego? szukałem tutaj na forum ale nic nie mogę znaleźć...
Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 09:33 przez arni, łącznie zmieniany 1 raz.
w lewym dolnym rogu jest siłownik, a w prawych dzwiach jest w prawym, to tak w ramach sprostowania:) pompka jest pod tapicerka w bagazniku po prawej stronie, słychac ją podczas zamykania/otwierania
podejrzewam ze pompka bedzie dobra, skoro pracuje tylko coś ryglem i tymi dzwigienkami może być nie tak, a z kluczyka działa normalnie?
podejrzewam ze pompka bedzie dobra, skoro pracuje tylko coś ryglem i tymi dzwigienkami może być nie tak, a z kluczyka działa normalnie?
- siwusek216
- Forum Audi 80
W cabrio jest pod kanapa.papaj pisze:pompka jest pod tapicerka w bagazniku po prawej stronie, słychac ją podczas zamykania/otwierania
Cabrio centralny jest elektryczny nie pneumatyczny wiec może sobie działać/nie działać niezależnie od pompki.papaj pisze: podejrzewam ze pompka bedzie dobra, skoro pracuje tylko coś ryglem i tymi dzwigienkami może być nie tak,
arni sprawdź działanie pompki i szczelność wężyków zasilających siłowniki.
kolczat miałem na myśli że rygiel ani drgnie:) w bakażniku i pod kanapą juz spawdzałem i tam nic nie ma. jeszcze chce sprawdzić w boczku z tyłu. a ta pompka wygląda tak jak w sedanie?? czy wogóle jest inna?
a jest taka przykra sprawa że kupiłem ją po włamaniu i niestety zapadki w wkładce sa połamane i z kluczyka jej nie otworze, po weekendzie już to zrobie ale narazie nie moge poza domem jej zostawić bo boje się zamknąć:(
siwusek216 mam sprawdzić pompkę ta za kanapą czy w drzwiach??
[ Dodano: 2010-06-19, 17:57 ]
a i dodam że ostatnio ją zamknąłem i nie mogłem otworzyć i to nie było w domu... i niebyło słychac wogóle pompki
a jest taka przykra sprawa że kupiłem ją po włamaniu i niestety zapadki w wkładce sa połamane i z kluczyka jej nie otworze, po weekendzie już to zrobie ale narazie nie moge poza domem jej zostawić bo boje się zamknąć:(
siwusek216 mam sprawdzić pompkę ta za kanapą czy w drzwiach??
[ Dodano: 2010-06-19, 17:57 ]
a i dodam że ostatnio ją zamknąłem i nie mogłem otworzyć i to nie było w domu... i niebyło słychac wogóle pompki
- siwusek216
- Forum Audi 80
Myślałem o boczku napisałem kanapa, pompka jest pod lewym boczkiem i jest taka jak w sedanie różnica to czy posiadasz moduł comfort. Jeśli jej nie słychać to pewnie padła. Centralnym możesz zasterowac kluczykiem z bagażnika.arni pisze:jeszcze chce sprawdzić w boczku z tyłu. a ta pompka wygląda tak jak w sedanie??
- Audi Sport
- Forum Audi 80
rozebrałem dzisiaj autko, i u mnie pompka była w prawym boczku z tyłu( za pasażerem), przelutowałem ją i co? chodzi jak złoto:D jutro tylko wstawie wkładki do zamków i gitara:) dzięki za pomoc 8-)
i mam jeszcze taką jedną sprawę, chociaż w innym temacie, mam alu 16" orginalne audi 205/55 i oszukuje mi licznik, zauważyłem że im szybciej jadę tym bardziej oszukuję, można cos z tym zrobić? pozdro
i mam jeszcze taką jedną sprawę, chociaż w innym temacie, mam alu 16" orginalne audi 205/55 i oszukuje mi licznik, zauważyłem że im szybciej jadę tym bardziej oszukuję, można cos z tym zrobić? pozdro
Witam , ja mam problem z otwietaniem samochodu. kluczykiem zamkne go , siłownik w drzwiach chodzi i od storny kierowcy i od strony pasażera i słychać jakby coś chodziło w bagażniku lub w tylnej części samochodu, jednak problem jest gdy chce otworzyć samochód , wogóle zero reakcji siłowników
audi 80 cabrio jakieś pomysły ?
audi 80 cabrio jakieś pomysły ?