Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0 ABK] Problem z nadmierną wilgotnością

ODPOWIEDZ
Avocado
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2.0 ABK] Problem z nadmierną wilgotnością

Post autor: Avocado » 20 lis 2012, 20:58

Witam
Mam problem za pewne dość powszechny mianowicie we wnętrzu jest strasznie dużo wilgoci. Czasami jest nawet tak, że po szybach ( tylnia i tylnie boczne) spływa woda. Pytanie moje jak sobie z tym poradzić w najmniej skomplikowany sposób. Słyszałem, że żwirek dla kota dobrze wyciąga wilgoć, próbował ktoś może ? Albo zna jakieś inne sposoby? W poprzednią zimę na wykładzinie podłogi były mokre plamy. Wilgotność we wnętrzu zależy od pogody czy to konsekwencje wcześniejszych zaniedbań?
Drugi problem mam z uszczelką od szyber dachu, wydaję mi się, że przecieka i na pewno jest zniszczona, jest popękana i widać grzyba. I czy da się tą uszczelkę wymienić ?
Jeżeli taki temat już był z góry przepraszam za rozpoczęcie nowego.

Pozdrawiam

jabko_nb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jabko_nb » 20 lis 2012, 21:38

co do wilgoci to tak jak piszesz zwrirek dla kota daje rade włoż sobie do jakiegos pudełka a jak wychodzisz z auta to otwieraj je. a co do uszczelki ktora uszczelke masz na mysli . jesli czarna to chyba sie nie da jej wymienic ale na 100% nie jestem pewny szara ktora jest tak jakby pod szybrem da sie .

Awatar użytkownika
ziemor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ziemor » 20 lis 2012, 22:30

Auto w garażu stoi czy na polu ?

Avocado
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Avocado » 20 lis 2012, 23:06

Mam na myśli czarną, szukałem trochę i nie mogłem znaleźć. Jest w strasznym stanie i chciałem wymienić bo tak sobie myślę, że może to przez to jest taka wilgoć. Tylko podsufitka nie jest mokra ani nie nosi śladów żeby coś tam się działo więc sam nie wiem.

Auto stoi na parkingu pod domem, niestety innej możliwości nie mam.

Awatar użytkownika
ziemor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ziemor » 21 lis 2012, 05:22

Uszczelkę szybru da się wyjąć ciągnąc ją na dół

Z auta które nie stoi w garażu to ciężej będzie się pozbyć wilgoci - jak podniesiesz wykładzinę z podłogi to masz mokro ? Jeśli tak no to najlepiej by było jakoś to popodnosić i suszyć i to najlepiej w garażu
Jeszcze co do wilgoci to woda może się dostawać do wnętrza poprzez nieszczelności np przejścia linki otwierania maski

Awatar użytkownika
LUPO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LUPO » 21 lis 2012, 07:45

ja swoją bryczkę suszyłem farelką http://www.elmet-rzeszow.pl/static/elme ... d155e2.jpg może u ciebie pomoże

Awatar użytkownika
mayday2001
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mayday2001 » 21 lis 2012, 18:39

Pojedz na wioche do kogoś i na spokojnie se ogarnij temat. Jeden w samochodzie jeden polewa wiadrem i wszystko patrzec od srodka dokładnie i dojdziesz. Uszczelkę szyby szyber. na bank sie wymienia by widziałem nie ori kumpel miał nową założoną. Można pojechać ten na myjke cisnieniową we dwóch i ta sama zasada. Możesz jeszcze otworzyć szyber i polać do rynieniki odpływowej trochę wody np. ze szklanki i sprawdzić czy idzie wodza odpływami w słupkach po bokach jak polejesz.Może odpływ jest zatkamy. Powodów może być wiele trzeba szukać.

Avocado
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Avocado » 21 lis 2012, 20:58

Dzięki za pomoc, akurat weekend się zbliża to ogarnę na spokojnie.

@ziemor tak, w zimie najbardziej, w innych porach praktycznie nie ma nawet jak leje czy coś. Ale wiadomo jak to w zimę, śnieg na butach itp

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl