[b3] problem z przednim fotelem
[b3] problem z przednim fotelem
Witam. Fotel kierowcy nie zazębia sie dobrze i ciężko go ustawić czasami sie zablokuje czasami jest trudno.
Co radzicie.
Bardzo bym prosił o fotkę spodu fotela a dokładnie tego elementu co odpowiada za 3manie fotela.
PDR
Co radzicie.
Bardzo bym prosił o fotkę spodu fotela a dokładnie tego elementu co odpowiada za 3manie fotela.
PDR
tam jets taka listwa zębata jak pamietam i ząbek na pręcie przyspawany. ten zabek sie zazebia. moze coś blokuje ten pręt tak, ze nie moze zaskoczyc te zabki? zobacz w mocowaniach tego pręta moze jakiś smieciuch tam wpadł i blokuje go :?: mozesz wyjać siedzenie i zobaczysz to dokladnie., musisz odsunac je do tylu i na dole jest srubka imbusowa i nakretka 10, jak ją odkrecisz mozesz wyjąć siedzenie
silentfox, Popatrz tu może coś pomoże.
viewtopic.php?t=10581
viewtopic.php?t=10581
Odsuń fotel do samego końca do tyłu i jak tam wsadzisz głowe pod fotel (dziwnie brzmi )od strony kierownicy, przodu auta czy jak tam kto woli najlepiej jeszcze z lampką jkąś, oczkom Twym ukaże sie śrubka. Jest ona dokładnie na środku fotela tzn na tej listwie pod fotelem śróbka jest w pozycji poziomej z jednej strony łeb na imbus a z drugiej strony nakrętka na klucz 10 odkręcasz i możesz wtedy wyjechać fotelem do samego końca wyciągasz i jest bez nalotu bez kłopotu
Ja też mam problem z fotelem kierowcy bo ciężko chodzi a nie blokuje o żaden plastik ani nic takiego
Spróbój przsmarować
Powodzenia i pozdrawiam Łukasz
Ja też mam problem z fotelem kierowcy bo ciężko chodzi a nie blokuje o żaden plastik ani nic takiego
Spróbój przsmarować
Powodzenia i pozdrawiam Łukasz
Re: [b3] problem z przednim fotelem
przede wszystkim radziłbym wyczyścić i smarować ,smarować bo kto smaruje ten jedzie:-)silentfox pisze:Witam. Fotel kierowcy nie zazębia sie dobrze i ciężko go ustawić czasami sie zablokuje czasami jest trudno.
Co radzicie.
PDR
Witam...
Jestem nowy na forum...
Przeszukałem całą problematykę i wydaje się, że ten post jest bardzo zbliżony jak tu: ......
do mojego problemu.
Otóż mam problem z odsuwanie fotela kierowcy, a dokładniej po odsunięciu fotel nie "zaskakuje" w żadnym miejscu. Niestety dzieje się tak tylko kiedy na nim siedzę (może jestem za ciężki? . Jeżeli wyjdę z auta i np. delikatnie cofnę fotel, lub przesunę do przodu to "zaskakuje".
Co może być tego przyczyną?
proszę o pomoc
KKOZ7
Jestem nowy na forum...
Przeszukałem całą problematykę i wydaje się, że ten post jest bardzo zbliżony jak tu: ......
do mojego problemu.
Otóż mam problem z odsuwanie fotela kierowcy, a dokładniej po odsunięciu fotel nie "zaskakuje" w żadnym miejscu. Niestety dzieje się tak tylko kiedy na nim siedzę (może jestem za ciężki? . Jeżeli wyjdę z auta i np. delikatnie cofnę fotel, lub przesunę do przodu to "zaskakuje".
Co może być tego przyczyną?
proszę o pomoc
KKOZ7
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2016, 21:09 przez kkoz7, łącznie zmieniany 2 razy.