Witam.
Od dłuższego czasu chodziło za mną zamontowanie zagłówków ramkowych, bo niestety miałem zwykłe dla przednich foteli. Kupiłem tylne oparcie z zagłówkami ramkowymi( bo tylko tyle miał), oraz jeden zagłówek na giełdzie przedni. Kupiłem też zagłówek co się później okazało tylni, ponieważ przedni ma grubszy stolarz ( te rurki ) od tylnego. I teraz nasuwają się moje pytania.
W przednich fotelach mam zamontowane zagłówki standardowe, nie ramkowe. Czy uda mi się wyciągnąć te plastiki, i włożyć w te większe otwory?
Czy ten zagłówek tylni, można jakoś przerobić, żeby wszedł w przedni fotel?
Następny problem. Zakupiłem na allegro popielniczkę z wstawką imitującą drewno,
http://allegro.pl/item924488389_popieln ... b3_b4.html
oraz wstawki na drzwi.
http://allegro.pl/item932840163_audi_80 ... rewno.html
W komplecie były dwie takie jakby zaczepy. Potrzebuje ich więcej, nie liczyłem ile dokładnie ale z 15 spokojnie. I teraz może ktoś wie jak to zamontować? Musze zdjąć obszycie drzwi i zrobić dziurki, czy jakoś inaczej?
I ostatni problem. Odkleja mi się podsufitka. Porostu odłazi. Może ktoś wie jak ją przykleić? Myślałem żeby kupić bezbarwny klej, i na igle strzykawką trochę ją dokleić.
Dziękuje za wszytkie pomocne informacje.
Pozdrawiam,
Piotr.
[80 B4]Problem z zagłówkami, podsufitką oraz listwami
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
co do podsufitki to masz tu: https://audi80.pl/b3-b4-wymiana-mate ... podsufitka
aby to porządnie zrobić to musisz całą odkleić i po wyczyszczeniu przykleić z powrotem...
co do zagłówków to otwory w fotelach możesz powiększyć i wtedy wejdzie większe mocowanie zagłówka.jednak jeśli masz większy otwór a mniejsze mocowanie to będziesz musiał coś pokombinować by to się mocno trzymało i nie chwiało na boki...
aby to porządnie zrobić to musisz całą odkleić i po wyczyszczeniu przykleić z powrotem...
co do zagłówków to otwory w fotelach możesz powiększyć i wtedy wejdzie większe mocowanie zagłówka.jednak jeśli masz większy otwór a mniejsze mocowanie to będziesz musiał coś pokombinować by to się mocno trzymało i nie chwiało na boki...
- kontestator
- Forum Audi 80
Dekory z drewna pakujesz w miejsce które obecnie zajmują, jak sądzę, dekory obszyte skajem. Ściągasz boczki, ściągasz dekory - przymocowane do boczków na jakieś 10 klipsów - i zakładasz nowe. jeśli tych klipsów nie masz to masz kilka możliwości - wersja "nic na siłę, podaj większy młotek" to wtopić mocowanie dekoru w boczek - wersja kulturalna udać się do castoramy i naruchać coś podobnego do tych klipsów, bądź też same klipsy, jeśli się uda.
U siebie gdy montowałem to wszytko poszło plug&play
Bo oczywiście masz boczki przystosowane do montażu dekorów? ;]
PS jakby co, to odkupię od Ciebie dekor na deskę - ten przed pasażera
U siebie gdy montowałem to wszytko poszło plug&play
Bo oczywiście masz boczki przystosowane do montażu dekorów? ;]
PS jakby co, to odkupię od Ciebie dekor na deskę - ten przed pasażera