[B4 2.0 ABK] Przednie fotele z c4
- Vigasyu
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[B4 2.0 ABK] Przednie fotele z c4
witam nabyłem przednie fotele z c4 jeden z regulacją wysokości a drugi bez tak jak i w mojej b4 i tu zaczyna sie problem bo fotele bez regulacji mają spawane sanki do ramy fotela czy spasuje moja rama z b4 do tej z c4 bo nie chciał bym ich ciąć i spawać
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
myślę że można przełożyć gąbkę z materiałem z siedziska jeśli się nie różnią, bądź przełożenie oparcia całego, kwestia co chcesz zrobić. A zdaje mi się że nie ma możliwości rozkręcenia samych prowadzeń, nie kojarzę też czy rozstaw jest taki sam a dawałem komuś fotel z 80 do 100, Jak nie wyjmiesz fotela się nie dowiesz
- Vigasyu
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
rozstaw szyn jest inny różnica 2 cm interesuje mnie czy ta miska metalowa jest taka sama jak w b4 bo chcę przełożyć gąbkę i materiał z dolnej części fotela
[ Dodano: 2014-11-15, 17:19 ]
dziś korzystając z wolnej soboty i ładne pogody postanowiłem w końcu zamontować fotele z c4 całość prac zajęła mi 2 godziny na spokojnie ponieważ robiłem to pierwszy raz . rama fotela (metalowa miska) jest identyczna jak w fotelu z b4 dlatego szybko i łatwo mi to poszło należy odkręcić oparcie plastikowy boczek fotela i wypiąć ten plastik od wewnętrznej strony fotela jak to zrobimy to zaczynamy od odpięcia drutu napinającego materiał później ściągamy materiał z haczyków tylną część odpinamy dopiero po ściągnięciu gąbki z przedniej części tam od środka są trzy takie wsuwki po ich wyciągnięciu całe poszycie ładnie schodzi . montaż ramy z naszego fotela robimy dokładnie w tej samej kolejności nie zapomnijcie napiąć tych drutów w materiale bo wam się będzie materiał marszczył mocowania oparcia pasują tip top do ramy z fotela b4 nie robiłem foto relacji bo sprawa jest banalnie prosta fotele są super wygodne podłokietnik pasuje na styk :mrgreen: jutro pewnie wrzucę zdjęcia
[ Dodano: 2014-11-15, 17:19 ]
dziś korzystając z wolnej soboty i ładne pogody postanowiłem w końcu zamontować fotele z c4 całość prac zajęła mi 2 godziny na spokojnie ponieważ robiłem to pierwszy raz . rama fotela (metalowa miska) jest identyczna jak w fotelu z b4 dlatego szybko i łatwo mi to poszło należy odkręcić oparcie plastikowy boczek fotela i wypiąć ten plastik od wewnętrznej strony fotela jak to zrobimy to zaczynamy od odpięcia drutu napinającego materiał później ściągamy materiał z haczyków tylną część odpinamy dopiero po ściągnięciu gąbki z przedniej części tam od środka są trzy takie wsuwki po ich wyciągnięciu całe poszycie ładnie schodzi . montaż ramy z naszego fotela robimy dokładnie w tej samej kolejności nie zapomnijcie napiąć tych drutów w materiale bo wam się będzie materiał marszczył mocowania oparcia pasują tip top do ramy z fotela b4 nie robiłem foto relacji bo sprawa jest banalnie prosta fotele są super wygodne podłokietnik pasuje na styk :mrgreen: jutro pewnie wrzucę zdjęcia