[B4 sedan] roleta przeciwsłoneczna
-
- Forum Audi 80
[B4 sedan] roleta przeciwsłoneczna
Kupiłem oryginalną roletę przeciwsłoneczną na tylną półkę do audi 80.Mam pytanie jak ją zamontować w półce.Może ktoś już montował ją w swojej Audi.Liczę na jakieś porady.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
A to nie przypadkiem do B3?
Ja widziałem taką ori chowaną pod półkę ale półka jest odpowiednia z takim zagłębieniem ale właśnie do B3.
Wtedy w półce jest tylko taka podłużna szczelina z której wysuwa sie roleta. Sama roleta wisi pod półką (od strony bagażnika). Na plastikach słupków tylnych masz wtedy takie haczyki żeby ją zaczepiać pod podsufitką.
Ja widziałem taką ori chowaną pod półkę ale półka jest odpowiednia z takim zagłębieniem ale właśnie do B3.
Wtedy w półce jest tylko taka podłużna szczelina z której wysuwa sie roleta. Sama roleta wisi pod półką (od strony bagażnika). Na plastikach słupków tylnych masz wtedy takie haczyki żeby ją zaczepiać pod podsufitką.
-
- Forum Audi 80
znalazłem takie zdjęcie rolety z B4 2,3 ,a może ktoś ma zdjęcie mocowania jej./mam identyczną/.
http://moto.allegro.pl/audi-80-b4-polka ... 88182.html
http://moto.allegro.pl/audi-80-b4-polka ... 88182.html
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ano widzisz.
W B3 roleta wisiała pod półką schowana. A tu jest po prostu przykręcona na górze półki.
Nie wiem czy to jest ori czy ktoś po prostu sobie nie przykręcił do półki jakiejś zwykłej roletki.
W B3 w oryginale w półce jest taka szczelina i cała roletka jest zwinięta pod półką (tak jakby w bagażniku) i z półki w kabinie wystaje tylko uchwycik za który ciągniemy i rozwijamy roletkę.
Tak jak na tym foto pierwsza półka od prawej:
http://img09.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1504069345
Do B4 nie wiem ale chyba nie było rolet w ten sposób mocowanych.
Ta co pokazujesz to nie wiem czy to ori czy dorabiane.
Ktoś kto ma może się wypowie.
W B3 roleta wisiała pod półką schowana. A tu jest po prostu przykręcona na górze półki.
Nie wiem czy to jest ori czy ktoś po prostu sobie nie przykręcił do półki jakiejś zwykłej roletki.
W B3 w oryginale w półce jest taka szczelina i cała roletka jest zwinięta pod półką (tak jakby w bagażniku) i z półki w kabinie wystaje tylko uchwycik za który ciągniemy i rozwijamy roletkę.
Tak jak na tym foto pierwsza półka od prawej:
http://img09.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1504069345
Do B4 nie wiem ale chyba nie było rolet w ten sposób mocowanych.
Ta co pokazujesz to nie wiem czy to ori czy dorabiane.
Ktoś kto ma może się wypowie.
- patrykk007
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Akurat słupki są identyczne. Tylko do nich są dokręcane na jedną srubkę takie plastikowe uszka o które zaczepia się roletę.karolas123 pisze:Roleta nie ma dokupowanych zaczepów. Z roleta wystepuja inne słupki tylne z takimi zaczepami.
Miałem ori roletę pod półkę w sedanie (z półki wystaje tylko listwa górna i listek do wyciągania rolety).
Rychu82, słupki bez uszek i te z uszkami akurat niczym się nie różnią.
Pisz do jugo bo moja ori półka i słupki tylne z uszkami co miałem w sedanie swoim jeżdżą u niego niech ci cyknie fotke jak to wygląda.
- karolas123
- Forum Audi 80