[80 b3] syczenie
[80 b3] syczenie
Witam Mam taki maly problemik Otoz to od jakiegos czasu w mojej pieknej podczas jazdy z przodu od strony pasazera, mniej wiecej w obszarze : slupek przedni a koncowka deski rozdzielczej , slysze syczenie Zagladalem w uszczelke szyby przedniej, ale niby wszystko wydaje sie ok Jednak podczas zwiekszania predkosci zwieksza sie rozwniez ten dzwiek,(tak jakby dostawalo sie jakos powietrze) nie jest on moze jakos bardzo glosny gdyz trzeba sie wsluchac, aby to usluszec, jednak mnie to troche denerwuje Czy spotkal ktos sie juz z takim problemem lub ewentualnie wie jak go rozwiazac?
jezeli masz blokade biegow poczytaj to:
viewtopic.php?t=6653&highlight=tunel
[ Dodano: 2007-09-14, 12:49 ]
powietrze swiszczy wlasnie przez ta blokade, jezeli takowa oczywiscie masz?
viewtopic.php?t=6653&highlight=tunel
[ Dodano: 2007-09-14, 12:49 ]
powietrze swiszczy wlasnie przez ta blokade, jezeli takowa oczywiscie masz?
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
jJ bym, bardziej obstawiał tą niby steropianową osłonke ktora jest na otworze przez ktory wychodzi z budy do drzwi rurka od centralnego i inne kabelki ... musisz wymontowac schowek przed pasażerem co jest i tam na prawo na ściance sprawdz czy masz ta oslonke... jak jej nie bedzie to zaklej jakąs taśmą na chwile dziure i przejedz sie i sprawdz czy ustało.. jak nie to nie mam pomysłu
Mam blokade biegow i rzeczywiscie przyznam, ze jezdzilem bez tej zatyczki bo urwala mi sie ze sznureczka i lezy po prostu sobie luzem , a podczas jazdy nie wkladam jej bo zapominam o tym. Sprobuje przejechac sie z wlozona zatyczka i pozniej bez niej i szybko sie stwierdzi czy to bedzie rozwiazanie problemu, a jak nie to zajrze do tego schowka w celu przyjrzenia sie oslonce.
[ Dodano: 2007-09-15, 16:52 ]
Ok Rzeczywiscie okazalo sie, ze cala wina lezy w zatyczce od blokady biegow takie malenstwo, a jaki problem robi dla pewnosci jeszcze spojrzalem za ten schowek ,ale oslona jest na miejscu
Dzieki za pomoc!!!
[ Dodano: 2007-09-15, 16:52 ]
Ok Rzeczywiscie okazalo sie, ze cala wina lezy w zatyczce od blokady biegow takie malenstwo, a jaki problem robi dla pewnosci jeszcze spojrzalem za ten schowek ,ale oslona jest na miejscu
Dzieki za pomoc!!!
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Ja po montażu klimy też tak mam to syczenie klima wyłączona jest tylko nawiew leci na 2 bieg i syczy przy dmuchawie. Jak się tego syku pozbyć. Aha i pytanie, bo nie chcę nowego wątku zakładać. Jak nacisnę przycisk REC to słyszę takie malutkie trzaśniecie i malutkie trzęśnięcie się takiego pudełeczka złociutkiego. Czy to normalne i jak sprawdzić czy naprawdę ta klapa do obiegu zamkniętego się zamknęła ??
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Klapka odcinająca powietrze z zewnątrz, sterowana jest podciśnieniem. Sprawdź czy nie ma gdzieś nieszczelności.Audi Sport pisze:po montażu klimy też tak mam to syczenie klima wyłączona jest tylko nawiew leci na 2 bieg i syczy przy dmuchawie.
To jest odgłos zamykającej się klapki.Audi Sport pisze:Jak nacisnę przycisk REC to słyszę takie malutkie trzaśniecie
Od strony wlotu powietrza na podszybiu, to sprawdzisz. Jeżeli jednak słychać stuk, to powinno być wszystko ok, ale pewności nigdy dosyć.Audi Sport pisze:jak sprawdzić czy naprawdę ta klapa do obiegu zamkniętego się zamknęła ??