Witam mam taki problem jak włacze tylna wycieraczke to wszystko dziala sprysk i wycieraczka ale problem tkwi w tym ze nie wraca na pierwotne miejsce tylko zatrzymuje sie raz na srodku szyby raz po drugiej stronie i nie wiem co to moze byc.
Pajak dobry
Po zwarciu przekaznika recznie wycieraczka dziala czyli kabelki na zawiasach cale
tylko ze wycieraczka zatrzymuje sie nie w tym miejscu co trzeba
przekaznik przelutowalem zeby wykluczyc zimne luty i dalej nie dziala
kto wie niech pomoze bo juz nie wiem co to za usterka
[B4 AVANT] tylna wycieraczka nie wraca na swoje miejsce
-
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80
Tylna wycieraczka tak ma ze nie zatrzymuje sie zawsze w tym samym miejscu Może sie zatrzymać na środku szyby albo na poczatku, zalezy jak jej wystarczy czasu. Jednym nacisnieciem manetki ją załączasz i ona sobie chodzi, jak nacisniesz jeszcze raz to robi jeszce jedno machniecie i sie dezaktywuje. Zwykle jesli jest w skrajnym połozeniu to po nascinieciu manetki ucieka na drugi koniec szyby i juz nie merda.
-
- Forum Audi 80
no tak rozumiem ale wczesniej byla po lewej stronie klapy i zawsze po wlaczeniu czy wylaczeniu czy nawet myciu szyby zawsze wracala na lewa strone a teraz zatrzymuje sie gdzie chce czasem nawet szybe dzieli na 5 odcinkow ruszy na 10cm potem 7cm raz zatrzyma sie na srodku ale nigdy naie wraca tam gdzie powinna czyli na lewa strone klapy do polozenia poziomego a zawsze tak bylo wiem jak obslugiwac tylne wycieraczki bo mam audi 2 lata a takie cos pierwszy raz mi sie przytrafilo
-
- Forum Audi 80