Witam.
Mam problem z wodą w aucie. Jest po prostu mokro. Pierwsza sprawa to schowek w bagażniku, druga nogi pasażera i trzecia - przedni słupek lewy przy szybie przedniej. Tak się zastanawiam, czy to może wina odpływów i proszę o radę, jak się do tematu zabrać - a nóż ktoś z was coś takiego przerabiał.
PS. Dużo jest roboty z wymianą uszczelek przy szybach bocznych drzwi? U mnie jedna troszkę puszcza w jednym miejscu.
Pozdrawiam
[Coupe 8B ABK] Woda wewnątrz auta
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Z uszczelkami nie ma dużo roboty.Wyciągasz stare i wciskasz nowe.Co do przecieków to czy to na pewno woda a nie płyn chłodniczy z nagrzewnicy?? Chodzi mi tu o nogi pasażera.Jeśli chodzi o przeciek obok pasażera to sprawdź uszczelkę linki otwierania maski.Widać ją przy skrzynce z bezpiecznikami.Co do mokrej podłogi to sprawdź jeszcze korki które znajdują się w podwoziu a służą do ewentualnego spuszczenia wody gdy zaleje samochód.Jeśli korek odpadnie to często woda dostaje się od dołu do samochodu...
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Słuchaj przyjacielu założcyielu tematu
Niejeden to przerabiał, m.in. ja.
Oto miejsca którymi dostaje się woda:
tył: jak kolega wyżej napisał - uszczelka klapy oraz uszczelnienie tylne nad rejestracją, a także lampy tylne.
przód: uszczelki dachowe - tutaj niestety jest w ch...j roboty, bo to są uszczelki aluminiowo gumowe, żeby je zdjąć, trzeba całą tapicerkę zdjąć dachu, a leci tamtędy dlatego, że uszczelka jest nitowana do dachu na alu nity i one po latach się obruszają i nie trzymają . Doraźną radą jest odgięcie uszczelek w miejscu gdzie wchodzą na dach i wpakowanie tam silikonu w celu uszczelnienia. Leci także listwą boczną przedniej szyby, jeśli kiedykolwiek była szyba wymieniana to na 90% nikt tam nie dawał uszczelki, która tam powinna być.
oczywiście leci też podszybiem w miejscu wyjścia linki maski, jeśli jest tam ta guma sparciała.
to tak na szybko. Pomijam oczywistości takie jak szyberdach i jego odpływy.
Niejeden to przerabiał, m.in. ja.
Oto miejsca którymi dostaje się woda:
tył: jak kolega wyżej napisał - uszczelka klapy oraz uszczelnienie tylne nad rejestracją, a także lampy tylne.
przód: uszczelki dachowe - tutaj niestety jest w ch...j roboty, bo to są uszczelki aluminiowo gumowe, żeby je zdjąć, trzeba całą tapicerkę zdjąć dachu, a leci tamtędy dlatego, że uszczelka jest nitowana do dachu na alu nity i one po latach się obruszają i nie trzymają . Doraźną radą jest odgięcie uszczelek w miejscu gdzie wchodzą na dach i wpakowanie tam silikonu w celu uszczelnienia. Leci także listwą boczną przedniej szyby, jeśli kiedykolwiek była szyba wymieniana to na 90% nikt tam nie dawał uszczelki, która tam powinna być.
oczywiście leci też podszybiem w miejscu wyjścia linki maski, jeśli jest tam ta guma sparciała.
to tak na szybko. Pomijam oczywistości takie jak szyberdach i jego odpływy.