Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[80 B3 JN] Wyposażenie

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 03 cze 2011, 11:04

Przeszukałem wczoraj troche neta i nie ma takiego dekodera. Rozkoduje Ci tylko podstawowe informacje. Ja np potrzebuje dokładny kod lakieru, żeby moć odmalować swoją w kilku miejscach. Żeby moc takie inf rozkodować pon nr VIN trzeba mieć dostep do bazy Audi (nie pamietam dokładnej nazwy). Wczoraj o tym czytałem. Na AKP był kiedyś taki dekoder, który miał dostęp do tej bazy i rozszyfrowywał nr VIN. Jednak link już nie działa :-( Jakby ktoś jedak znalazł taką możliwość, będę bardzo wdzieczny.
Ps. Byłem na srtonie co rozkodowywuje kody wyposarzenia, tyle że trzeba je najpierw mieć :-|

Awatar użytkownika
!StaSiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: !StaSiu » 03 cze 2011, 15:15

emanuel33 to lipa, bo Audi zmieniło bazę i już aut wyprodukowanych przez 95r nie rozkodowuje :-/

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 03 cze 2011, 15:24

!StaSiu pisze:emanuel33 to lipa, bo Audi zmieniło bazę i już aut wyprodukowanych przez 95r nie rozkodowuje :-/
To faktycznie Lipa :-/
Trzeba będzie podjechać do jakiegoś dobrego sklepu lakierniczego, może według szablonu mi dopasują kod lakieru :lol: Na wyposarzeniu mi bardzo nie zależy bo i tak je pozmieniałem, troche dołożyłem :-D quattro myśle że napewno nie miała :mrgreen: Aż tak w dupke nie dostała :-P

Awatar użytkownika
!StaSiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: !StaSiu » 03 cze 2011, 15:27

Mi właśnie na tym bardzo zależy, bo nie znam historii pojazdu, a jest trochę porezane przez poprzednich właścicieli.

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 03 cze 2011, 15:32

A byłeś w ASO? Może tam Ci coś powiedzą. Skoda, VW, Audi, nie ważne gdzie pojedziesz. Baza ta sama. U nas w białej podlaskiej normalnie można zamawiać części do Audi jeśli nie ma zamienników w sklepach.
Jeszcze przyszło mi do głowy coś takiego, żeby poszukać na Auto Centrum. Kiedyś tam coś było do sprawdzania nr VIN.
Co do quattro w ośce, to już słyszałem o takim przypadku że ktoś sobie przerobił, ale quattro na ośke :shock: Mam troche gratów z nij w swojej :-P

Awatar użytkownika
!StaSiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: !StaSiu » 03 cze 2011, 15:42

No właśnie na tym problem, że potrzebowałem przewód paliwowy z filtra paliwa do pompy i nie jest produkowany zamiennik, ze sklepu dzwonili do ASO i części normalnie mają wystarczy podać tylko nr części z ETKI, ale VINu nie dali rady rozkodować, bo te bazy się pozmieniały i przed 95r nie da rady.

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 03 cze 2011, 15:49

To kiszka i już tego nie sprawdzimy. CHyba że sie myle, to niech ktoś mnie wyprowadzi z błedu. Wolną chwilą będę jeszcze grzebał w necie, wiec jak coś znajde, to naprwno tutaj zamieszcze... Z ciekawości może i sam bym sprawdził.

[ Dodano: 2011-06-03, 16:05 ]
Jeśli masz naklejke w bagażniku, to możesz sprawdzić wyposarzenie, wpisujać tutaj wszystkie kody jakie na niej posiadasz:
To jedyny sposób.

Poczytaj sobie jeszcze na tej stronie:
Mam nadzieje że pomogłem <ok>

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 03 cze 2011, 18:37

Z vinu wyciągniecie tylko podstawowe informacje jak miejsce produkcji data produkcji itp. ASO może coś więcej powiedzieć ale też tylko o historii serwisowania a nie o wyposażeniu.

http://www.centrum.audi80.pl/content/view/42/35/

Z vinem pomoże powyższy link i stronka wrzucona wcześniej.

emanuel33

Post autor: emanuel33 » 03 cze 2011, 19:49

kacper85 pisze:Z vinu wyciągniecie tylko podstawowe informacje jak miejsce produkcji data produkcji itp. ASO może coś więcej powiedzieć ale też tylko o historii serwisowania a nie o wyposażeniu.

http://www.centrum.audi80.pl/content/view/42/35/

Z vinem pomoże powyższy link i stronka wrzucona wcześniej.
Każdy inaczej mowi. Stronki podałęm wyżej, nawet jedną z tym samym :-P
W tygodniu wybiore sie do sklepu lakierniczego i może z szablonu dowiem sie jaki mam kod lakieru. Reszta mało mnie interesuje. I tak mam zmienione wyposarzenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl