Witam,
Nie zdejmie się tapicerki bez otwarcia,-ponieważ kawałek tapicerki jest przykręcony do krawędzi do której nie ma dostępu jak drzwi są zamknięte.
Poza tym tapicerkę drzwi się nie "zdejmuje" tylko po odkręceniu klamki (nie konieczne-bo wystarczy na koniec odpiąć samą linkę), rączki (ampul i 3 ukryte specjalne śrubki w rączce,które tam zostaną) oraz dwa haczyki które ukażą się po jej odkręceniu i śrubki właśnie trzymającej kawałek tapicerki na krawędzi drzwi (1 lub 3 śrubki bo nie pamiętam dokładnie ) należy ją NIE zdjąć, NIE odciągać od drzwi ,-tylko WYPCHNĄĆ DO GÓRY-UNIEŚĆ.
Podziękuj czarnemu koledze za filmik...
Mam nadzieję ze wyjaśniłem co i jak i nikt więcej nie będzie pisał bzdur...
Załączam zdjęcie pożyczone od kolegi teeree na którym zaznaczyłem który to kawałek
tapicerki.
[b4 cabrio] zatrzasniete drzwi, brak reakcji na klamke.
hubertm pisze:Witam,
Nie zdejmie się tapicerki bez otwarcia,-ponieważ kawałek tapicerki jest przykręcony do krawędzi do której nie ma dostępu jak drzwi są zamknięte.
Poza tym tapicerkę drzwi się nie "zdejmuje" tylko po odkręceniu klamki (nie konieczne-bo wystarczy na koniec odpiąć samą linkę), rączki (ampul i 3 ukryte specjalne śrubki w rączce,które tam zostaną) oraz dwa haczyki które ukażą się po jej odkręceniu i śrubki właśnie trzymającej kawałek tapicerki na krawędzi drzwi (1 lub 3 śrubki bo nie pamiętam dokładnie ) należy ją NIE zdjąć, NIE odciągać od drzwi ,-tylko WYPCHNĄĆ DO GÓRY-UNIEŚĆ.
Podziękuj czarnemu koledze za filmik...
Mam nadzieję ze wyjaśniłem co i jak i nikt więcej nie będzie pisał bzdur...
Załączam zdjęcie pożyczone od kolegi teeree na którym zaznaczyłem który to kawałek
tapicerki.
poniżej link do ogłoszenia, na jednym ze zdjęć widać jak właściciel "wyciął" kawałek boczka,
http://otomoto.pl/oferta/audi-cabriolet-ID6yb6EH.html
Broń boże- nie rób tak <rotfl>
chyba żę chcesz kupić nowy boczek....
HubertM, jest dokładnie tak jak piszesz, z boku są 3śruby; 2 trzymają czarną blachę, a 1 boczek, dokładnie ten wypust co zaznaczyłeś na foto,
ale to właściciel tematu powinien zauważyć na swoich drugich drzwiach....
Polecam ściągnąć boczek z drugich drzwi i próbować nacisnąć/pociągnąć na którąś z dzwignie od zamka, nie ma tam cudów, wianków i elektroniki....
Pisałeś że próbowałeś i zamek jest popsuty, czasami w zamku w środku pęka spręzynka i wtedy drzwi otwiera się tylko klamką od zewnątrz...
Panowie, spoko spoko.Kolczat pisze:kolega zrób sobie poligon doświadczalny na drzwiach kierowcy, nie odpowiadasz na pytania które Ci zadałem, a problem dalej istnieje...
Ja nie moge ściągnąć tapicerki z drzwi kierowcy. Odkręciłem wszystkie śruby, klamkę również i nie mam pojęcia co dalej.
Tapicerki z zatrzaśniętych drzwi w ogóle nie ruszam.
hubertm, dzięki za filmik. Z tego co widzę to odkręciłem wszystko, zostaje tylko podnieść do góry całą tapicerke