[B3/B4] Zatrzaśnięte drzwi
[B3/B4] Zatrzaśnięte drzwi
Przedstawiam swój problem... Chodzi o to że zatrzasnęły mi sie tylne lewe drzwi i nie mogę ich otworzyć centralki u mnie narazie nie ma dlatego musze zamykać ryglami. Wczoraj zamykałem samochód i zasunąłem rygiel. Dzisiaj do otwierania... :shock: nie mogę otworzyć.
Rygiel chodzi góra dół ale blokada nie puszcza. Ani od zewnątrz ani od wewnątrz nie można otworzyć prosze o pomoc bede wdzieczny
Rygiel chodzi góra dół ale blokada nie puszcza. Ani od zewnątrz ani od wewnątrz nie można otworzyć prosze o pomoc bede wdzieczny
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2010, 12:50 przez Math11, łącznie zmieniany 1 raz.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
boczek raczej nie da się ściągnąć bo aby go ściągnąć należy odkręcić śrubki które go trzymają które nie da się odkręcić przy zamkniętych drzwiach.znajomy miał taki problem w passacie i jedyne wyjście było takie że musiał otworzyć szybę i od góry odgiąć boczek i dopiero wtedy dostał się do linki która otwiera drzwi...
Witaj.
Po pierwsze - boczek da się ściągnąć przy zamkniętych drzwiach.Sam walczyłem z tylnymi drzwiami.Trzeba tylko wygiąć końcówkę wkrętaka do odkręcenia tych 2 bocznych śrubek( chińskie nadają się idealnie- są miękkie ) o ok. 90 stopni.Wygodniej jet też wyjąć tylną kanapę.
Ale upewnij się czy problemem jest na 100% ten rygiel.U mnie wyskoczył taki plastikowy element znajdujący się koło zamka i też nie mogłem otworzyć z obu stron.
Ja bym ci radził :
-obejrzyj dokładnie zamek w tylnich drzwiach,które daje się otworzyć.Zamknij ten zamek ręką.Jest tam taki element( języczek ),który przy pociągnięciu za klamkę odchodzi do góry.
- zlokalizuj dokładnie położenie tego języczka w drzwiach zatrzaśniętych i spróbuj go podnieść od środka auta cienkim wkrętakiem.Mi się udało - tobie też się uda. Jeśli nie to tylko zdjęcie tapicerki.
powodzenia.
Po pierwsze - boczek da się ściągnąć przy zamkniętych drzwiach.Sam walczyłem z tylnymi drzwiami.Trzeba tylko wygiąć końcówkę wkrętaka do odkręcenia tych 2 bocznych śrubek( chińskie nadają się idealnie- są miękkie ) o ok. 90 stopni.Wygodniej jet też wyjąć tylną kanapę.
Ale upewnij się czy problemem jest na 100% ten rygiel.U mnie wyskoczył taki plastikowy element znajdujący się koło zamka i też nie mogłem otworzyć z obu stron.
Ja bym ci radził :
-obejrzyj dokładnie zamek w tylnich drzwiach,które daje się otworzyć.Zamknij ten zamek ręką.Jest tam taki element( języczek ),który przy pociągnięciu za klamkę odchodzi do góry.
- zlokalizuj dokładnie położenie tego języczka w drzwiach zatrzaśniętych i spróbuj go podnieść od środka auta cienkim wkrętakiem.Mi się udało - tobie też się uda. Jeśli nie to tylko zdjęcie tapicerki.
powodzenia.
mi też się zaczasneły kiedyś drzwi nie trzeba sciągac tapicerki a tymbardziej jej przecineć wystarczy odsunąc szybe i od strony zewnetrznej wsunąc zagięty cieki sztywny drut i zygac do zamka tam jest taka wajcha która się rusza góra dół zapewne spadł ci taki plastik który [odczymuje rygiel i zewnętrzną klamke trzeba to poprostu precyzyjnie zachaczyc drutem i wyciągnąc w góre lub w dół
Bardzo dobra uwaga- zapomniałem napisać że oczywiście trzeba zdjąć ten plastik ze środkowego słupka. No i warto zdjąć kanapę,bo inaczej ciężko wyciągnąć boczek. Co do drugiej śrubki to trzeba sobie spreparować narzędzie ja wygiąłem pod kątem prostym końcówkę śrubokręta ( około 3mm od końca ) no i się udałohudy pisze:precyzyjna robota <ok> nie wiem jak ty to odkręciłeś przy zamkniętych drzwiach.tam jest może z 4 mm wolnej przestrzeni.od strony środkowego słupka jeszcze by się dało coś zdziałać bo można ściągnąć ten plastik ale z tyłu to nie wiem...