Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b4] Zmiana szkieletu i mechanizmu fotela

ODPOWIEDZ
Szymon1994
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b4] Zmiana szkieletu i mechanizmu fotela

Post autor: Szymon1994 » 26 gru 2012, 16:47

Witam,
jakiś czas temu udało mi się kupić całe wnętrze do audi (fotele kanapa i boczki na drzwi).
Niestety okazało się że fotel kierowcy jest przechylony do tył od strony pasażera. Usterkę udało mi się zlokalizować i naprawić. Fotel jednak nadal nie jest idealnie prosty (siedzi się wygodnie i nie czuć przechyłu, widać jednak z zewnątrz po zagłówku, że jest krzywo- dziwnie wygląda). Jak będę miał trochę czasu do wymontuje fotel i sprawdzę gdzie jeszcze jest problem (jestem prawie pewien gdzie on jest). Boję się jednak, że tego nie uda mi się naprawić. Mam więc pytanie: czy da się rozebrać fotel (albo tylko oparcie) i przełożyć całą tapicerke z gąbkami do starego szkielety ze sprawnym mechanizmem?
Nowy fotel z zepsutym mechanizmem:
Obrazek
Obrazek

Stary fotel ze spawnym mechanizmem:
Obrazek

Wiem że stary fotel da się rozebrać bez problemu, ale nie mam pewności do tego nowego (zdj. 1 i 2). Nowy ma z tył plastik , a stary "ala-skóre". jakby ktoś umiał taki fotel rozebrać to niech da parę wskazówek. Byłbym wdzięczny :)

Pozdrawiam: Szymon

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 26 gru 2012, 22:03

Szymon1994, ten plastik z tylu jest na takie wsowki do okola, musisz to podwazyc i bedzie wychodzilo. Mozesz fotel rozpolowic i da sie to przelozyc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl