Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3] Audi 1.8s b+LPG pomocy !! 87r

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kangol666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3] Audi 1.8s b+LPG pomocy !! 87r

Post autor: kangol666 » 14 lis 2010, 20:33

Witam.
Chciałbym sie dowiedziec co sie mogło stac audi. a wiec tak. Kupiłem 80 pare dni temu jechałem przed wczoraj nia na gazie i nie chciała brac orotow wiekszych niz 2tys i nie miała mocy. zalałem benzyne i odpaliła na benzynie tylko na ssaniu na gaz jak przełaczam to gasnie. wczesniejszy własciciel jezdził prawie cały czas tylko gazie. bez ssania gasnie na benzynie a na gazie wgl nie pali. to moze byc juz wina gaznika cały zapchany jest ?? chyba mam zamiar kupic nowy gaznik.

bajtek205
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bajtek205 » 14 lis 2010, 20:51

Najpierw zrób porządek z benzynką, gazem zajmij się pózniej. Zrób porządne czyszczenie gażnika, rozebrać na części pierwsze, wyczyść wszystkie kanaliki itp, ewentualnie oddaj komuś kto ci to porządnie zrobi.Jak będzie chodził porządnie na bp to zajmij sie gazem, rozebrac parownik, oczywiście czyszczenie, ja bym od razu wymienił wszystkie membrany, oringi itp, filtr gazu, pózniej porządna regulacja,

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 14 lis 2010, 20:56

Czy po zakupie autko chodziło dobrze , normalnie się wkręcało na obroty ?

Awatar użytkownika
kangol666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kangol666 » 14 lis 2010, 21:48

bajtek205 - dzieki wielkie za odpowiedz napewno tak zrobie a co do gazu to nie wiem moze sie zdecyduje odłoczyc silnik jest w dobrej kondycji niecały rok chodził na gazie wiec po co marnowac go :D a mogłbys mi powiedziec kto tym sie zajmuje w zmc bo widze ze z okolic jestes ;)

Marko - chodził idealnie cały czas odpalał odrazu silnik dobrze palił na gazie wrez idealnie jak kupiłem i nagle takie gówno bo mam nadzieje ze to nic powaznego.

[ Dodano: 2010-11-15, 11:17 ]
a jeszcze zapomniałem dodac ze do parownika wgl zadna wiazka energi nie idzie bezpiecznik jest nie spalony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl