Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABT LPG]Audi 80 b4 problemy z gazem

Wszystko co związane z LPG
Awatar użytkownika
dolar56
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dolar56 » 01 kwie 2014, 13:56

Na puszce od emulatora pisze

Manual Gas
M.G. auto gas equipment
Lambda control system

Nie ma podanego żadnego modelu, jest to jakaś włoszczyzna, z boku jest przekaznik od wtryskiwacza i to wszystko.

To że nie chodzi na bęzynie to nie wina zalewania gazem, bo jadąc na gazie na 5 biegu przełączan na bęzyne i po 2 sekundach do samego końca silnik zdycha, a po 500 metrach na pewno przepalił by nadmiar gazu i zaczoł pracować na benzynie. To jakiś błąd w ecu.

[ Dodano: 2014-04-02, 17:59 ]
Teraz już wcale nie chodzi na benzynie, przerywa i zaraz zdycha, pompa jest sprawna. Obstawiam rezystor przepustnicy, pewnie powycierały się te ścieżki i przez to dozuje złą proporcje benzyny. Samochód ma już przejechane 484 tys.

[ Dodano: 2014-04-04, 18:05 ]
Rozebrałem rezystor przepustnicy i wygląda wizualnie na sprawny, przykręciłem go z powrotem na fabryczne ustawienie, i silnik dalej nie pracuje na benzynie. Zauważyłem że jak zdejmę wtyczkę z niebieskiego czujnika temperatury to zaczyna chodzić na benzynie ale jeszcze nie równo. Wymieniłem czujnik na nowy hella i dalej to samo. Możliwe że zepsuła się jednostka sterująca pod schowkiem pasażera? Może macie jakiegoś pomysła co jeszcze mogę sprawdzić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl