Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT 2.0 LPG] Auto gaśnie na luzie pracując na gazie.

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TNTomek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT 2.0 LPG] Auto gaśnie na luzie pracując na gazie.

Post autor: TNTomek » 01 paź 2013, 19:12

Witam. Nie rozpisując się. Parę dni temu oddałem auto do warsztatu w celu wymiany nagrzewnicy, dzieki której mam basen na podłodze. Mechanik uporał się w ciągu 1 dnia . Odebrałem auto. Odpalam jadę na benzynie. Coś na luzie niskie obroty ma. TZN. Niższe niż zawsze w podobnej sytuacji. Ale nic tam. Przełączam z PB na LPG ( instalacja I gen). Gaz zaskoczył. Jade ,silnik nabiera temperatury. I co? Im wyższa temp silnika tym obroty na biegu jałowym spadają. Na zimnym jeszcze jako tako walczy ,ale to pewnie za sprawą ssania. A Przy 70 C na silniku .obroty na LPG spadają do poziomu takiego,że auto gaśnie. Przy każdym wysprzęglaniu. Staniu na światłach. JEchać można,ale stać na lpg nie. NA benzynie wszystko oki. Nie mam pojęcia o co biega. Coś pewnie źle podłączył. Świece, przewody, bezpieczniki i przełącznik od gazu mają prąd i są ok. Czujnik temp mam nowy ,bo wymieniałem. Przed wymianą nagrzewnicy silnik pracował jak w zegarku. PS. Nagrzewnica chodzi, wentylatory tez startują.A jeśli byłoby coś z elektronika to by tez na benzynie nie pracował tak ?

Jakieś pomysły ?

tag powinien być na początku tematu :!:
Ostatnio zmieniony 01 paź 2013, 20:06 przez TNTomek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szaakaal
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: szaakaal » 09 paź 2013, 21:47

Lewe powietrze kolego...

Awatar użytkownika
Déja_vu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Déja_vu » 14 paź 2013, 19:25

W poprzednim aucie miałem podobny problem ( każde wysprzęglenie kończyło się gaśnięciem auta). Tak jak pisał kolega wyżej w moim przypadku pomogło uszczelnienie dolotu.

elektronikus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: elektronikus » 15 paź 2013, 09:26

Witam sprawdź czy po wymianie nagrzewnicy został dobrze układ odpowietrzony. Jeżeli parownik nie będzie dostatecznie ogrzany to gaz z fazy płynnej nie będzie przechodził w fazę lotną i będą takie problemy. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl