[B4 2.0 ABT] Bardzo nieciekawe i niepokojące obroty silnika
- LoveShakerz
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABT] Bardzo nieciekawe i niepokojące obroty silnika
Witam was chłopaki słuchajcie mam następujący problem otóż ostatnio jechałem przez miasto na "oparach" gazu więc przełączyłem na benzynę aby dojechać do stacji zaczęło mi rzucać samochodem na wolnych obrotach zaniepokoiłem się tym i na odmulenie zrobiłem jakieś 20 km i ciągnąłem go do 5 tyś. obrotów ale problem nie zniknął. Teraz mój samochód pracuje jak "chooper" na wolnych i na wysokich obrotach coś się z nim dzieje i silnik nie pracuje płynnie a jakby przerywa ... dziś wymieniłem świece na nowe kopułka palec rozdzielacza zostały przeczyszczone filtr powietrza także nowy i nic nie pomogło dodam jeszcze że po zatankowaniu gazu problem także występuje tak samo na benie jak i na LPG ;( pomocy chłopaki już nie wiem co robić ;x
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- LoveShakerz
- Forum Audi 80
cały filtr powietrza przejrzałem wydaje się wszystko ok jutro jeszcze obejrze dokładnie te wtyczki jak coś i napiszę jaki rezultat zapomniałem też dodać że auto szarpie czasami chodzi równo czasami nierówno no o tak to jest jak nie dam rady sam usunąć usterki to już wstępnie rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i jutro mam z nim jak coś się umówić.ignac112 pisze:Weź zobacz wtyczki przy wtrysku pod filtrem powietrza, możliwe, że Ci wtyczka nie łączy Zobacz też szczelność dolotu
generacja nie ma nic raczej do tego bo problem występuje także na benzynie tak jak napisałem No ale napiszę jeśli jednak coś To ma ... instalacja II Generacjidamianek1234561 pisze:a jakiej generacji masz gaz
- LoveShakerz
- Forum Audi 80