[Audi 80 B4 2.0 16V] Dużo pali.
[Audi 80 B4 2.0 16V] Dużo pali.
Witam. Otóż mam problem ze swoim Audi. Zaczelo duzo palic. Raz przy calym zbiorniku spalilo 320 km (zbiornik 40 litrow) potem zalalem znow caly zbiornik i spalilo 260 km, 60 km mniej. Ostatnio wozilem ludzi po miescie, zalalem za 30 zl na pusty zbiornik, gaz byl po okolo 2.70, przejechalem ledwie ponad 50 km. Fakt tym razem wozilem cala noc 4-5 osob, postoje tez byly i brawurowa jazda tez byla. Filtr powietrza i gazu czysty ten drugi ostatnio wymienialem bo mi sie dusil ale po wymienia sie poprawilo. Raz zastosowalem metode zalac pod korek, przejechac 100km i znow zalac, to za 50 zl musialem dolac, z czego za 110 mam caly zbiornik. Prosze o rade i opinie.
lepiej zaplacic raz a dobrze a nie co sezon czesci dokupowac, i tak juz 3000 w nia wlozylem.... sprzedawac tez juz sie nie oplaca. a szykuje sie jeszcze z tysiaczek. amor z przodu padl, poduszki na belce i skrzyni biegow padly (z tym ja kupilem, moje nie dopatrzenie), chyba lozysko mi sie zaczelo odzywac, ale nie jestem pewien... do tego te duze spalanie gazu... jak tak dalej bedzie to cegle na gaz i z jakiegos urwiska ja heh