[90 Q 2,3 NG]Dyfuzor LPG
[90 Q 2,3 NG]Dyfuzor LPG
Witam koledzy po dłłłłłłłłługiej przerwie.Co myślicie o tym czymś z allegro?
Nada sie do NG??Prosze o szybką odpowiedź.
http://moto.allegro.pl/item1098355018_m ... _70mm.html
Nada sie do NG??Prosze o szybką odpowiedź.
http://moto.allegro.pl/item1098355018_m ... _70mm.html
Ostatnio zmieniony 08 lip 2010, 20:52 przez nowy200, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Do mechanicznego wtrysku montuje się takie miksery: http://moto.allegro.pl/item1106125076_m ... at_vw.html
Taki jak zaprezentowałeś raczej nie będzie chodził z kompensacją która jest niezbędna gdy mikser montuje się z przepływomierzem klapowym.
Taki jak zaprezentowałeś raczej nie będzie chodził z kompensacją która jest niezbędna gdy mikser montuje się z przepływomierzem klapowym.
- hakanos007
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Padre (LDZ), chodzi o typ przepustnicy ( a raczej zespołu 2 przepustnic ) jak w NG.
I tak jest to zwężka w dolocie i tak lipa jak każdy mikser.
nowy200, ten o który pytasz jest jeszcze gorszy od palnika.
Wspomniana "turbinka Kowalskiego" miała za zadanie zawirować strumień mieszanki (podobna zasada jak w strumienicach).To badziewie nie ma z podobnymi założeniami nic wspólnego.
I tak jest to zwężka w dolocie i tak lipa jak każdy mikser.
nowy200, ten o który pytasz jest jeszcze gorszy od palnika.
Wspomniana "turbinka Kowalskiego" miała za zadanie zawirować strumień mieszanki (podobna zasada jak w strumienicach).To badziewie nie ma z podobnymi założeniami nic wspólnego.
-
- Forum Audi 80
Do NG oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest blos. Od montażu blosa o jeździe na lpg przypominam sobie dopiero jak trzeba tankować.
maciek889, podaje link do najczęściej montowanych przez gazownikow mikserów. Miałem taki jak kupiłem auto. Nie było najgorzej na nim, co ciekawe zmniejszyłem o około 2mm średnicę palnika w tym mikserze wstawiajac tulejkę i auto lepiej się wkręcało i ciągło zwawiej z niższych obrotów. Polatałem tak około tygodnia i zminiłem na blosa.
Takie nowości jak kolega nowy200, pokazuje tutaj chyba nie są najlepszym wyjsciem. Jak juz ktoś pisał, to jest dławik. Ktoś pomyślał jak zarobić na niewiedzy innych w temacie. Dobry bajer i sprzedane.
maciek889, podaje link do najczęściej montowanych przez gazownikow mikserów. Miałem taki jak kupiłem auto. Nie było najgorzej na nim, co ciekawe zmniejszyłem o około 2mm średnicę palnika w tym mikserze wstawiajac tulejkę i auto lepiej się wkręcało i ciągło zwawiej z niższych obrotów. Polatałem tak około tygodnia i zminiłem na blosa.
Takie nowości jak kolega nowy200, pokazuje tutaj chyba nie są najlepszym wyjsciem. Jak juz ktoś pisał, to jest dławik. Ktoś pomyślał jak zarobić na niewiedzy innych w temacie. Dobry bajer i sprzedane.
-
- Forum Audi 80
witam odswierzajac temat chcialbym sie dowiedziec jak w ogole podlaczyc ten blos bo z tego co sie orientuje to on ma tylko jeden krociec ja w mojej nowej instalacji w NG mam mixer ten z otworami na 2 przepustnice no i nie polecam nikomu spalanmie w sumie ok zamyka sie w 15l lpg w miescie ale jezeli chodzi o osiagi to porazka zarowno na lpg jak i benzynce czy ten blos ktory posiada tylko 1 krociec bedzie pasowal do mojego parownika z ktorego wychodza dwa? prosze o pomoc