[b3] filtr powietrza i gazu
[b3] filtr powietrza i gazu
Słuchajcie mam do wymiany te 2 filtry jak w temacie i mam pytanie czy moge je sobie sam wymienić czy niestety musi to zrobić mechanik? powietrza to chyba moge sam ale nie wiem jak z tym od gazu..
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jak pytasz o takie rzeczy to lepiej tym od gazu niech się zajmie mechanik-"gazownik".
Przy odkręcaniu filierka będzie musiała ulecieć gaz który się w nim znajduje wiec trzeba uważać aby się nie poparzyć.
I jak wiadomo LPG jest łatwopalny wiec dobra wentylacja i brak źródeł zapłonu.
Mnie kiedyś opieprzali pracownicy stacji benzynowych za samodzielne tankowanie gazu (zanim przyszli) bo w razie gdybym się np. poparzył gazem to oni za to by odpowiadali.
Przy odkręcaniu filierka będzie musiała ulecieć gaz który się w nim znajduje wiec trzeba uważać aby się nie poparzyć.
I jak wiadomo LPG jest łatwopalny wiec dobra wentylacja i brak źródeł zapłonu.
Mnie kiedyś opieprzali pracownicy stacji benzynowych za samodzielne tankowanie gazu (zanim przyszli) bo w razie gdybym się np. poparzył gazem to oni za to by odpowiadali.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2010, 18:10 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 3 razy.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Przemo80b3 pisze:dobrze mówisz, zakręcić zawór przy butli i odpalić silnik, żeby wypalić gaz z przewodów i wtedy można bezpiecznie wymontowywać filtr gazu.ysiul pisze:nie no myślę że jeśli zakręcisz zawór na butli od gazu to nie będzie to problemem.
A jest taki zawór? Bo ja tyle co oglądałem butli i nigdy się z tym nie spotkałem.
Fakt faktem wiem że jest w środku pod szybką. Specjalna śróbka na kllucz. Ale to jest zablombowane.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL