Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Gaśnie po przejściu na gaz

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
XDaveX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] Gaśnie po przejściu na gaz

Post autor: XDaveX » 05 maja 2014, 13:14

Witam Panowie pojawił się kolejny problem w mojej ABT . Czytałem podobne tematy jednak nie wiem co mogłbym konkretnie sam zrobić . Wracając do domu podczas jazdy na gazie jakby odcięło jego dopływ i obroty zaczeły spadać . Przeszedłem na benzynę i auto od razu ruszyło . Zatrzymałem się zgasiłem , odpaliłem normalnie na benie a jak przerzuciłem na gaz to gaśnie . Wcześniej nie działo się nic podobnego a parownik wymieniany na nowy kilka miesięcy temu . Czy tylko pozostaje jechać do gazownika czy coś można sprawdzić we własnym zakresie ? Proszę o radę .

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 05 maja 2014, 14:10

Sprawdź bezpiecznik od instalacji gazowej - jego umiejscowienie jest zależne od inwencji montera i rodzaju instalacji ale szukaj w okolicach cewki zapłonowej oraz akumulatora. Następnie Zobacz czy wsuwka nie spadła z żadnego z elektrozaworów (na reduktorze oraz filtrze fazy ciekłej jeśli masz niezintegrowany).

XDaveX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: XDaveX » 25 maja 2014, 16:31

Przez jakiś czas było w porządku ale problem znów wrócił i to się stało jak auto było już rozgrzane . Przejechałem jakieś 25 km , zgasiłem a jak potem odpaliłem i przerzuciłem na gaz to zgasł . W komorze silnika nie znalazłem nigdzie bezpiecznika od instalacji gazowej . Jak byłem u gazownika i odkręcił on zaworek jakiś przy parowniku to zamiast pokazać się gaz było tylko powietrze a dopiero po około 5 sekundach pojawił się gaz . Trochę to dziwne ale tak stało się od momentu gdy zacząłem tankować gaz na innej stacji (BLISKA) . Gazownik sprawdzał także czy jest prąd , centralkę itp. i nic . Proszę o radę Panowie .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl