[B4 2.8 AAH] Gaśnie po przełączeniu na lpg (STAG 300-6)
[B4 2.8 AAH] Gaśnie po przełączeniu na lpg (STAG 300-6)
Witam, szukałem podobnego tematu i nie znalazłem, albo za słabo szukałem Otóż mój problem polega na tym że po przełączeniu na lpg silnik pracuje równo, nie wykrzykuje żadnego błędu i nagle po paru minutach gaśnie sam z siebie jakby mu się zapłon odcięło Na benzynie takiego problemu nie ma, silnik chodzi jak zegarek. Co może być przyczyną?
- Rastaman25
- Forum Audi 80
No właśnie tu nie ma większej różnicy czy zimny czy ciepły
[ Dodano: 2016-09-22, 08:53 ]
Zamieniłem miejscami wężyki podciśnienia idące przez czujnik ciśnienia i jak na razie silnik na gazie pracuje. I tak będę musiał odwiedzić jakiś serwis żeby sprawdzić mieszankę i inne parametry. Dzięki Rastaman25 za podpowiedź filtry i tak wymienię
[ Dodano: 2016-09-22, 08:53 ]
Zamieniłem miejscami wężyki podciśnienia idące przez czujnik ciśnienia i jak na razie silnik na gazie pracuje. I tak będę musiał odwiedzić jakiś serwis żeby sprawdzić mieszankę i inne parametry. Dzięki Rastaman25 za podpowiedź filtry i tak wymienię
Odgrzewam kotleta -.- otóż w poszukiwaniach przyczyny gasniecia silnika wymieniłem silniczek krokowy(był uszkodzony ), filtry gazu, podmienilem przepustnice, czujnik halla, sensor temperatury cieczy do ECU (upalona kostka i piny w czujniku). Trochę mu się poprawiło ale dalej gaśnie...zauważyłem dzisiaj że tylko na gazie - postep bo na benzynie już nie - i co ciekawe jak jest rozgrzany silnik do temperatury roboczej bangla i gaśnie zawsze w tym samym momencie w którym zalaczaja się wentylatory o.O czy to jest możliwe żeby to było jakoś powiązane? Bo ja już zglupialem ...