[ALL] Gdzie tankować LPG
Ja tankuje zazwyczaj na Lukoil, bo mam przewaznie po drodze. Na zbiorniku tankuje zazwyczaj jak zaczyna sie pali rezerwa (mam zbiornik 43L). Tankuje tak odkad mam gaz w samochodzie, sporadycznie zdarzy mi sie na innej stacji ale jak juz to zawsze byl to LOTOS albo Statoil. W przyszlym miesiacu wypadnie mi pierwszy przeglad (15tys) instalacji gazowej, i wymiana filtra, zobaczymy w jakim bedzie stanie. Samochod pali mi srednio 15l. Mysle ze to w normie spalanie, a lekkiej nogi nie mam. Ale w sumie sprubuje tankowac przez miesiac na Shelu, albo BP bo te stacje polecacie. Zobaczymy jakie beda efekty.
A ja tankuję gaz gdzie popadnie: Lukoil, Shell, Auchan, małe prywatne stacje, Orlen, BP, Carrefour - i tak od dobrych 5-6 lat [mowa tu o Gdańsku i okolicach]
I wnioski są takie: wszędzie gaz jest mniej więcej taki sam, różni się głównie ceną.
I tak wszystko zależy od dostawcy. Możecie sobie z tego nie zdawać sprawy, ale często na Orlenie, Shellu czy Auchan macie dokładnie taki sam gaz, bo z tej samej dostawy (kupiony u jednego producenta). Reszta to kwestia sugestii renomą marki.
I wnioski są takie: wszędzie gaz jest mniej więcej taki sam, różni się głównie ceną.
I tak wszystko zależy od dostawcy. Możecie sobie z tego nie zdawać sprawy, ale często na Orlenie, Shellu czy Auchan macie dokładnie taki sam gaz, bo z tej samej dostawy (kupiony u jednego producenta). Reszta to kwestia sugestii renomą marki.
Zgoda. Myśle tylko że markowe stacje (zwłaszcza w miastach a nie w "polach") nie mogą sobie pozwolić żeby od czasu do czasu kupić gaz gorszy. O marke trza dbaćEasyrider pisze:I wnioski są takie: wszędzie gaz jest mniej więcej taki sam, różni się głównie ceną.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Dokładnie i tak jak z paliwem jak trafisz na "końcówkę" z dna zbiorników to syfu pociągnie.Stacja to sprawa drugorzędna.A filtry gazu są po to żeby wymieniać.Easyrider pisze:macie dokładnie taki sam gaz, bo z tej samej dostawy (kupiony u jednego producenta). Reszta to kwestia sugestii renomą marki.
Prawdą jest że w naszym pięknym kraju leją syf (paliwa są bardziej zanieczyszczone niż w starej unii).Zmieniajcie częściej filtry.
ja tankowałem na róznych stacjach , wiec :
orlenu jakos omijam tylko jam musze to zatankuje
a normalnie to tankuje w mojej miejscowości debrznie na prywatnej stacjii pb i lpg i powiem ze jestem bardzo zadowolony , w moim NE jeszczd dobrze znosi lpg z stacjii BP ale to jest tak jak juz ktos powiedzial zależy od dostawy gazu
pozdro
orlenu jakos omijam tylko jam musze to zatankuje
a normalnie to tankuje w mojej miejscowości debrznie na prywatnej stacjii pb i lpg i powiem ze jestem bardzo zadowolony , w moim NE jeszczd dobrze znosi lpg z stacjii BP ale to jest tak jak juz ktos powiedzial zależy od dostawy gazu
pozdro