[80 B4 2.0 ABK] ile powienien spalic gazu ?
[80 B4 2.0 ABK] ile powienien spalic gazu ?
[80 B4 2.0 ABK] ile powinien spalac gazu na 100/km ?? poniewaz dziwne jest to ze po kupnie zrobilem 100km bardzo lagodnym stylem jazdy i spalil mi 11 litrow gazu po czym kolejne 100 zrobilem jezdzac bardziej intensywnie i spalil mi 23 litry !!! z tym ze wtedy juz bylo na polu zimno jesli ma to jakies znaczenie. Mowa tu o jedzdzie po miescie ! czy ktos moze mi powiedziec ile wam pali gazu ? i ile powinien mi spalac srednio i przy jakiej jezdzie, z gory dzieki pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 lis 2008, 12:51 przez walek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
Tu masz podklejony temat viewtopic.php?t=2746
Ja powiem Ci że moje ABK to tak z 12-13l na 100.
Dopisz ile Ci pali PB i popraw temat.
Ja powiem Ci że moje ABK to tak z 12-13l na 100.
Dopisz ile Ci pali PB i popraw temat.
kurcze nie wiem jaki mam typ instalacji, byla instalacja robiona w 2001 roku napewno nie jest to gaz sekwencyjny dobry juz jest temat ? bo nie bardzo sie na tym znam a benzyny nie mam pojecia ile pali bo nie testowalem, wiec jak z tym spalaniem 22 czy 23 litry to zdecydowanie za duzo prawda ? i jaka mogla byc przyczyna tego ze spalil mi 11 i nastepnym razem juz 23 !
no wlasnie z PB jest problem poniewaz daleko nie zajade bo zaraz mi gasnie i pojawiaja sie wszystkie kontrolki albo go przymuli i przyblokuje a zaraz znowu pojedzie z tym ze jak odpalam go na bezynie to wszystko jest ok i bedzie chodzil dlugo jedynie przy rozwijaniu predkosci takie problemy sie pojawiaja. Dzisiaj autko jest u mechanika i mowilem zeby cos z tym zrobili. A jakie moze to miec znaczenie ?
Sonda Lambda to czujnik tlenu regulujaca skład mieszanki paliwowo-powietrznej.
Kont wyprzedzenia zapłonu to kont o jaki nastepuje wczesniej iskra aby miesznka wpełni zapaliła sie w górnym położeniu tłoka
Czujnik do ECU jest to czujnik niebieski 2-pinowy inforujacy komputer o temp silnika
Lmm- przepływomierz powietrza.
Powiedz mechanikowi co ma posprawdzac
Kont wyprzedzenia zapłonu to kont o jaki nastepuje wczesniej iskra aby miesznka wpełni zapaliła sie w górnym położeniu tłoka
Czujnik do ECU jest to czujnik niebieski 2-pinowy inforujacy komputer o temp silnika
Lmm- przepływomierz powietrza.
Powiedz mechanikowi co ma posprawdzac
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
witam, zanim zdazylem cokolwiek zrobic z tym gasnieciem na benzynie i zbadac dokladnie za duza ilosc spalanego gazu to cos sie sypnelo na swiatlach mianowicie stalem sobie na czerowym i nagle zgasl mi samochod i juz nie odpalil ani na benzynie ani na gazie. Czy moze to miec jakis zwiazek z wczesniejszym gasnieciem na benzynie ?? czy moze to byc cos powaznego ? mam nadzieje ze nie naraze sie na wielkie koszty, jutro mechanicy maja cos grzebac przy samochodzie i mowilem im ze moze to sonda lambda ale mowili ze bez sondy samochod sie zapali... co o tym myslicie ?