[80 B4 2.0 ABT] Ile powinna splac gazu
- Prezesik_lodz
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[80 B4 2.0 ABT] Ile powinna splac gazu
Witajcie mam 2.0 zagazowane instalacja ma swoje lata i mam pytanie ile ona powinna palic na gazie w miescie. Czy moze ktos mnie oswiecic. Bo moja przy delikatnej jezdzie wyszla jakies 16/100 to chyba stanowczo za duzo. Byle dzisiaj regulacja mam nadzieje ze spalanie spadnie.
- Prezesik_lodz
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Na warsztacie, po zainstalowaniu elektroniki do gazu (komputerek Bingo M) padła sonda lambda.Po wymianie sondy, adaptacji na benzynie ok 200 km, ustawili gaz na komputerze.
Następnie na SPOTcie na górze Żar, nasz nadworny diagnosta SKUCIOK ustawił VAG iem
inne parametry i usunął błędy.
W drodze do domu lekko ciągnęła na gazie 180/h (poprzednio 150 i myślałem,że to wina "krótkiej" skrzyni) :lol:
Następnie na SPOTcie na górze Żar, nasz nadworny diagnosta SKUCIOK ustawił VAG iem
inne parametry i usunął błędy.
W drodze do domu lekko ciągnęła na gazie 180/h (poprzednio 150 i myślałem,że to wina "krótkiej" skrzyni) :lol:
- Prezesik_lodz
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Moje ABT z instalacją I generacji zawsze mieści się między 8-12 litrów - zależy od korków we Wrocku, prędkości na trasie i tego ile razy w tym czasie gdzieś mi się bardzo spieszy. Generalnie nie przekraczam 120km/h, bo jak udowodniono naukowo jadąc 140km/h spalasz aż o 20% więcej paliwa niż przy 120, a zysk czasu jest nieznaczny. Ostatnio na 40 litrach gazu w trasie z 4 osobami i bagażem zrobiłem 550km, jechałem 90-100 cały czas...to mówi za siebie = 7,3l/100km.