Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.8JN] jak odciąć paliwo przy pracy na lpg

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
elektryk182
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.8JN] jak odciąć paliwo przy pracy na lpg

Post autor: elektryk182 » 22 lut 2013, 19:32

Witam.Mam małe pytanie, jak macie rozwiązane u siebie w audi 18. JN odcięcie dopływu paliwa przy pracy na LPG?Ja u siebie zrealizowałem to na tej wtyczce 2 pinowej (chyba regulator ciśnienia) w rozdzielaczu paliwa i mam takie wrażenie że po odłączeniu tej wtyczki paliwo jest nadal podawanej w jakiejś niewielkiej ilości, co prawda po odłączeniu jej od razu gasnie ale gdy próbuje go kręcić to coś tam niby zaczyna łapać.Czy powinno to być zrealizowane tak, że przy pracy na lpg trzeba odłaczyć napięcie idące do pompy paliwa?Z tym że wtedy układ będzie pracował tak jak by na sucho.

[ Dodano: 2013-02-23, 18:16 ]
A jednak mój sposób był zły, po wyjęciu bezpiecznika od pompy paliwa obroty zaczęły wariować, paliwa też ubyło i widać wielką różnice między benzyną a lpg.Czy paliwo można odcinać poprostu dopływem prądu do pompki?Nic się nie będzie działo?

Awatar użytkownika
kamil150791
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamil150791 » 24 lut 2013, 11:30

Najlepiej przekaźnikiem który kupisz w sklepie za 5 zł potem znajdź przewód plusowy który idzie od pompy... rozcinasz go, potem gazowy zasilający który idzie od cewki znajdź (zazwyczaj jest niebieski) no i masę, podpinasz to wszystko pod przekaźnik i gotowe. I potem przy przełączeniu na gaz przekaźnik rozłącza pompę.

elektryk182
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: elektryk182 » 24 lut 2013, 17:19

Mogą mi koledzy powiedzieć który kabel steruje oryginalnym przekaźnikiem paliwa?Chcę wstawić przekaźnik odcinania paliwa na kablu który steruje dotychczasowym przekaźnikiem nr 10.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl