Witam.
Mam Audi B4 2,3 NG auto nie mam nawet roku, zasilne LPG.
Instalacja II generacji.
Reduktor widzę w papierach wpisany że był zamontowany LOVATO RG92 ELEKTRONIK 100 HP, i ok. tylko ze ja w aucie jak patrzęto mam weżyk od podciśnienia i tą cewkę czy coś tak jak w podciśnieniowych....
być może ktoś wymienił z elektronika na podcisnieniowy, cięzko to chodzi i spalanie takie małe nie jest ale jeździ.
ostatnio corac gorzej więc chce wymienic i nie wiem jaki kupić.....
W tym co mam to 2 wyjśćia na wodę, wejście na przewód który leci od butli przy filtrze gazu, wyjście na wąż do kolektora, i mam cienki króciec na wąż podciśnieniowy który leci do miksera koło kolektora ssacego.
Pytanie jest teraz takie.
Jaki reduktor kupić....
Czy taki jaki mam podciśnieniowy ?
czy może ktoś ten włożył "na sztukę" żeby tylko jakoś jeździć i kupić taki jaki jest w liście na karcie z omologacji od montażu instalacji gazu.?
Prosze o pomoc.
Dziękuję.
[ Dodano: 2011-05-05, 22:00 ]
Aha reduktor pewnie nadaje się do wymiany już bo ma trochę lat, zapalać nie chce z gazu, zapalam na pb a da sie na gaz rzucić przy 50 stopniach, a i tak z poczatku wogole na gazie nie trzyma obrotów tylko gasnie i trzeba noge na gazie trzymać przez ok 3 kilometry, pozniej jest w miare ok, ale pozniej wieszają sie obroty na 2tys obr. a jak sie rozgrzeje i przejade kawałek wtedy jest ok ok 1 tys obr.
do wymiany co nie ?