[80 B4 2.0 ABK] KME Bingo S4 przerobić na sekfencje czy nie?
-
- Forum Audi 80
[80 B4 2.0 ABK] KME Bingo S4 przerobić na sekfencje czy nie?
Witam posiadam audi b4 ABK w gazie KME Bingo S4 jak kupiłem auto, to gaz już był zamontowany. Samochód pali ok 12l gazu na 100km. W necie dowiedziałem się że jak jest montowana instalacja gazowa z komputerem Bingo to zazwyczaj jest to sekfencja są wtryski gazu itd. a ja mam w\w komputer a jest zamontowany parownik lovato 100hp (taki sam jak w moim poprzednim aucie vw golf II z gazem 1 generacji) i mikser zamontowany za przepływką. a moje pytanie brzmi. Czy da się przerobić na sekfencje nie zmieniając komputera, czyli wyrzucić mikser i wstawic wtryski i czy trzeba zmieniać parownik (mi sie wydaje że tak bo na mikser daje mniejsze ciśnienie gazu ale nie jestem pewien) i jakie koszta sie z tym wiążą i czy to się opłaca.
Prosze Klubowiczów o rade.
Prosze Klubowiczów o rade.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
przepraszam zaszla pomyłka parownik ma wydajnosc do 90kw czyli ok 122km
[ Dodano: 2011-04-29, 22:23 ]
mati86 a ile pali gazu twoja fura w jezdzie mieszanej (troche maista troche trasy troche wsi) ? i czy ty masz go na wtryskach czy na mikserze i silniku krokowym?
jutro zrobie foto co mam pod maska to przyblizy temat
[ Dodano: 2011-04-29, 22:23 ]
mati86 a ile pali gazu twoja fura w jezdzie mieszanej (troche maista troche trasy troche wsi) ? i czy ty masz go na wtryskach czy na mikserze i silniku krokowym?
jutro zrobie foto co mam pod maska to przyblizy temat
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
ja wlasnie probowalem podlaczyc domowej roboty interfejs do bingo ale nie dzialalo nie wiem czemu
wszystko polutowane wg schematu i dupa a juz myslalem ze sobie pogrzebie <ok> ja ogolnie mysle aby dopiac wszystko na ostatni guzik np ustawic cut-off i czas nakladania sie faz ben/gaz bo gazownik ustwil aby zeby wszystko bylo ok a w takie drobiazgi nie wchodzil a teraz zeby jechac i sobie ustawiac na zyczenie i placic 30 zl za podpiencie to wole za 50zl na allegro kupic intera na usb i caly czas za darmo sobie grzebac
wszystko polutowane wg schematu i dupa a juz myslalem ze sobie pogrzebie <ok> ja ogolnie mysle aby dopiac wszystko na ostatni guzik np ustawic cut-off i czas nakladania sie faz ben/gaz bo gazownik ustwil aby zeby wszystko bylo ok a w takie drobiazgi nie wchodzil a teraz zeby jechac i sobie ustawiac na zyczenie i placic 30 zl za podpiencie to wole za 50zl na allegro kupic intera na usb i caly czas za darmo sobie grzebac
- krzysiek77
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
no taka ze wszystko cyka jak nalezy :mrgreen: nawet ostatnio cudowalem przy krokowcu a dokladniej jego umiejscowieniu czy blizej parownika czy miksera i jak go zamontowalem blizej miksera ok 10 20 cm od mixa to galy mi wylazly :shock: obroty silnika na gazie spadaja jak na pb a o to walczylem z gazem bardzo dlugo <ok> po prostu silnik az tak inaczej pracuje na obrotach i nareszcie normalnie z nich spada :mrgreen: :mrgreen:
i tak w wolnych chwilach sobie mysle co jeszcze by tam podlubac w gazie :mrgreen:
i tak w wolnych chwilach sobie mysle co jeszcze by tam podlubac w gazie :mrgreen: