Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8S JN z 1990r B+G] Konfiguracja komputera AL-700

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
dsv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8S JN z 1990r B+G] Konfiguracja komputera AL-700

Post autor: dsv » 21 paź 2007, 10:38

Witam.
Posiadam w mojej B3 zainstalowaną instalację gazową z komputerem AL-700. Kupiłem ostatnio na Allegro interfejs do regulacji tego komputera. Wszystko ładnie połączyłem i jak na razie dokonałem drobnych korekt w ustawieniach. Do reduktora mam podłączony czujnik temperatury uruchomienia instalacji gazowej.

Mam pytania:
- Przy jakiej temperaturze powinna sie uruchamiać instalacja? (oryginalnie ustawione było na 20 stopni, ale wydaje mi sie że to za wysoka temperatura)
- Przy jakich obrotach najlepiej ustawić uruchomienie instalacji? (oryginalnie było 2400)
- Czy ktoś z Was już się bawił w konfiguracje tego komputera? Chętnie zobaczyłbym jakiś dobry opis konfiguracji bo czuję że brak mi wiedzy i że mogę coś popsuć.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 21 paź 2007, 12:21

1. Temperatura przełączenia 20*C jest optymalną dla ochrony reduktora ale możesz spokojnie ją zmniejszyć do 10*C. Jednak jeśli zaczną się problemy z pracą silnika zaraz po przełączeniu to będzie konieczna ponowna regulacja albo powrót do poprzedniej wartości.
2. Próg przełączenia standardowo zawiera się między 2000-2500, więc spoko. Ja mam u siebie ustawione na 2100.
3. Owszem ale to było trochę dawno, a teraz nie bardzo pamiętam wszystkich funkcji i zakładek ale jak czegoś nie wiesz to pytaj. Postaram się sobie przypomnieć i Ci pomóc najlepiej jak potrafię.
O popsucie czegokolwiek raczej nie musisz się martwić, bo jest tam opcja zapisu ustawień do pliku i w razie problemów można je potem przywrócić :-) .

Awatar użytkownika
Grzegorzbielsko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzegorzbielsko » 06 wrz 2008, 15:04

A ja się panowie zapytam o coś takiego, wyczytałem że al-700 ma trzy tryby ustawień -sportowy-ekonomiczny-normalny.
Ja idę dalej czegoś szukać na necie o tej instalacji ale jeśli coś ogólnie napiszecie o tej instalacji to z góry wielkie dzięki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl