[B3/B4 2.3 NG] Kontrolka check engine w czasie jazdy na LPG
[B3/B4 2.3 NG] Kontrolka check engine w czasie jazdy na LPG
Ostatnio ujeżdzam 90tkę taty i zauważyłem już dwa razy w tym tygodniu, że zapaliła mi się kontrolka "Check engine". Zapala się tylko jak jade na LPG, przełączenie na benzynę nic nie daję, dopiero zgaszenie silnika i ponowne uruchomienie.
Wiecie może jak odczytać w '88 NG kody usterek, bo nie widze nad nogami kierowcy kabelkow takich jak w moim 7A.
Wiecie może jak odczytać w '88 NG kody usterek, bo nie widze nad nogami kierowcy kabelkow takich jak w moim 7A.
Zobacz czy nie ma w skrzynce bezpieczników, albo właśnie tam jak odkręcisz tą półkę nad nogami mogą być. Ja też nie moglem znaleźć bo były wplecione w jakąś wiązkę.
A nie wiem od którego roku zaczeli dopiero te złącza robić chyba właśnie 88 a wcześniej chyba była jakaś kontrolka na tablicy przy zegarach, ale nie jestem pewien.
A nie wiem od którego roku zaczeli dopiero te złącza robić chyba właśnie 88 a wcześniej chyba była jakaś kontrolka na tablicy przy zegarach, ale nie jestem pewien.
- kilerek 23
- Forum Audi 80
najcześciej podczas montażu gazu odcina się ta kontrolke na przwodzie wychodzącym ze sterownika zwyklym przekaźnikiem i problem z głowy... ale złacza poszukaj pod maską w skrzynce z bezpiecznikami powinny to byc dwie kostki dwu pinowe czarna i biała a jek nie ma to poszukaj wewnątrz auta pod zaslepkami...
- kilerek 23
- Forum Audi 80