Witam. W moim aucie w marcu 2011 roku kończy się ważność butli LPG, mija 10 lat a pod koniec września mam przegląd no i chciałbym coś zrobić z butlą.
Tego auta długo może trzymał nie będę bo się kończy silnik a sprzedawał też nie bo się nie opłaca sprzedać za jakieś 2 tys zł,a chciałbym jeszcze nim pojeździć parę lat póki się nie rozleci całkiem i nie wiem co zrobić albo jak postąpić.
Kupienie nowej butli i załatwienie papierków to drogo wychodzi a poza tym nie będę trzymał tego auta 10 lat. Przedłużenie tej butli co mam to pewnie kosztuje tyle samo prawie co kupno nowej wiec się nie opłaca. I mam tu parę pytań do was:
Powiedzmy ze kupiłem od kogoś używaną butlę za ok 100zł która ma ważność jeszcze jakieś 4 lata razem z dokumentami, czy można taką butle zamontować w innym aucie i jeździć bez żadnych kłopotów chodzi mi o legalność. I czy gazownicy zamontują taką butle i ile by wzięli za to? Czy muszę znów jakieś papiery załatwiać i płacić dodatkowe koszta?
I jeszcze jakbym kupił nową butle, zamontował u gazownika do auta to czy np. w czasie sprzedaży tego auta mógłbym ją wyjąć żeby ją mieć do nowego auta beż żadnych kosztów tylko sam montaż?
Z góry dziękuję bardzo za pomoc.
[80 b3 1.8] Legalizacja butli LPG
Chyba na kolejne dziesięć lat. Jak chcesz dokładnie wiedzieć to sobie zadzwoń: link do firmy, która to robi w Rzeszowie http://www.starter.itl.pl/webespresso.p ... lang,.html
B3 legalizacja butli lpg
Kolego popytaj w Krosnie odnosnie legalizacji butli bo przy uzyciu szukajki ..wpisujac legalizacja lpg wyskakuje Krosno Tysiaclecia 3a i Zwirki iWigury 9 firma Armokos sc lub popytaj na www.krosno24.pl tam byl poruszany ten temat Warto bo swego czasu/moze i do teraz/ w Stalowej Woli legalizowano butle za ok 60zl