[80 B4 ALL] LPG i Parownik
[80 B4 ALL] LPG i Parownik
Takie pytanie mam odnosnie parownika czy ja sie wogole czysci ? tak jak np filtr sie wymienia to czy parownik powinno sie tez czyscic ? znajomy mowil ze niby od spodu jest jakas srubka i syf jak jakis sie przedostanie to ta srubke sie odkreca i niby ma wyleciec to prawda ?
/edit ;]
/edit ;]
Ostatnio zmieniony 07 lip 2008, 08:45 przez Canibal, łącznie zmieniany 1 raz.
O parownik zaczęło koledze chodzić o 8.45 dnia dzisiejszego (pytanie zostało edytowane), a o sondę pytał wczoraj w tym samym temacie, więc pewnie się pomylił i odpowiedzi były odnośnie sondy.
W temacie odnośnie i sondy i parownika stała się jasnośćCanibal pisze:ogolnie nie narzekam na swoja sonde tylko kolega mowil ze od spodu jest jakas srubka i ze tam sie syf zbiera i mozna wyczyscic ale znajde chwile i sprawdze swoja jakie ma napiecie itp ( jak sie juz naucze )
Jeżeli masz jakieś problemy z działaniem gazu możesz odkręcić tą śrubę i spuścić owy "olej", który się znajduje wewnątrz, następnie do gazownika na regulację, a najlepiej jak zgrasz się z wymianą filtrów gazowych to zaoszczędzisz na jeżdżeniu, jeżeli nic się nie dzieje to zostaw reduktor w spokoju, chyba że Cię to gnębi. W instrukcji obsługi reduktora lub całej instalacji LPG powinno być napisane jak często należy czyścić reduktor.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Witam a co tu jest do czyszczenia odkręcasz śrubę od spodu spuszczasz tą olejową maść i tyle dopiero jak membrany w reduktorze są już sztywne po latach użytkowania to rozbierasz i wymieniasz no i wymiana filterka od gazu i tyle mam w swojej audi już ponad 4 latka instalacje gazowa i tylko stosuje t co napisałem a jak przestanie chodzić na wolnych obrotach na gazie to wymienię membrany i podjadę na regulacje zobaczę co nasz specjalista od gazu Danek wypowie się na ten temat :?: