sekwencje to sie zakłada do plastikowych kolektorów albo do v6,ja mówiłem o zwykłej instalacji z prostym komputerem np stag 50
to jest moja opinia nie jestem gazownikiem sie tak nie znam
[80 B4 2.0 ABK] LPG z komputerem czy bez??
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Sekwencję to się zakłada do wtrysku wielopunktowego, a nie do plastikowego kolektora. Owszem II generacja też będzie śmigać, ale ma swoje wady jak i zalety. Sekwencja też ma zalety i wady, jak wszystkie instalacje czy też rodzaje paliwa (np. diesel i benzyna). Natomiast wybór instalacji nie jest zależny od typu kolektora tylko rodzaju zasilania. Jednak najważniejsze moim zdaniem jest to kto i jak gazuje, czyli kompetencja warsztatu.chlopasek pisze:sekwencje to sie zakłada do plastikowych kolektorów albo do v6
A na marginesie, widziałem też V6 i V8 na II generacji .
Witam
troche podzwoniłem po warsztatach no i sprawa przedstawia sie tak:
1 zestaw: Komputer Stag, Reduktor Tomasetto, cena 1600zł
2 zestaw: wszystki firmy LPIGAZ cena 1700zł
3 zestaw: Komputer Autronic, Reduktor Tomasetto cena 1700zł
4 zestaw: Komputer Autronic (al700 jakos tak), Reduktor AGC-LOVATO 1600zł
Pomoże mi ktos wybrac???
z góry dziękuje
troche podzwoniłem po warsztatach no i sprawa przedstawia sie tak:
1 zestaw: Komputer Stag, Reduktor Tomasetto, cena 1600zł
2 zestaw: wszystki firmy LPIGAZ cena 1700zł
3 zestaw: Komputer Autronic, Reduktor Tomasetto cena 1700zł
4 zestaw: Komputer Autronic (al700 jakos tak), Reduktor AGC-LOVATO 1600zł
Pomoże mi ktos wybrac???
z góry dziękuje
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Stag 50 nie ma emulatora wtrysku na pokładzie i trzeba go dokładać, czyli gościu chce prawdopodobnie zamiast emulatora wstawić zwykły przekaźnik odcinający. Nie zgadzaj się na to. Poza tym 50-ka jest tańsza od 100-ki jakieś 30-50 złotówek więc gościu wyraźnie chce zarobić. Co do emulatora wtrysku to Autronic AL-700 też go nie ma, więc też trzeba dokładać zewnętrzny emulator.grabon.a pisze:dzwoniłem do goscia no i powiedział ze to stag-50 a jak zapytałem o stag-100 to powiedział ze nie ma co sie pchac w koszta i nowszą technike w tak starym aucie
Jakie Bingo? Jeśli "S" to może być, jak "M' to właściwie podejdzie, ze względu na full group'owe wtryski benzyny, ale S-ka ma więcej możliwości. Więc lepiej S-kę (droższa o jakieś 50 zł). Jak ja nie cierpię takich gadek typu: "stare auto, tanie auto to nie ma sensu montować porządnych urządzeń" ...wa mać! kiedy te młotki się nauczą, że nie wartość pojazdu jest tu najważniejsza, tym bardziej, że różnica w cenie niewielka, a w możliwościach ogromna (Stag50 vs. Stag100).