[B4 2.3 NG] Montaż instalacji LPG
-
- Forum Audi 80
[B4 2.3 NG] Montaż instalacji LPG
Witam wszystkich. Miał ktoś do czynienia z instalacją III generecji ciągły wtrysk gazu taka ala sekwencja w 2.3 ng ? Mam reduktor rozdzielacz i wtryskiwacze. Brakuje mi elektroniki . Nie wiem czy warto się w to pakować jak sądzicie ?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Do compi można wsadzić elektroniczny wtrysk z VW i do tego normalną sekwencje. https://audi80.pl/ace-zmiana-na-digi ... t64066.htm
Ewentualnie jakiś komputer typu piggyback z funkcją samodzielnego sterowania wtryskiem paliwa (taki komputer można też włożyć do NG).
Ewentualnie jakiś komputer typu piggyback z funkcją samodzielnego sterowania wtryskiem paliwa (taki komputer można też włożyć do NG).
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Raczej musi być coś generuje sygnały dla STAGa 4 (widoczny na zdjęciach na forum audiklubu) bo ten sterownik nie potrafi sterować wtryskiem gazu bez sygnałów z komputera elektronicznego wtrysku:arthur pisze:mowie o compi na ori sterowaniu tak jak i o ori ng, a nie o modach
http://www.audiklub.org/forum/viewtopic ... 1&t=119326Jest rzeczą oczywistą, że skoro do K/KE Jeta montuję sekwencję, która wymaga odpowiedniego zestawu sygnałów wejściowych, to muszę je wygenerować, co do normalnego zestawu sekwencyjnego dokłada dodatkowe koszty.
Ale jak na niego przystało trzyma wszystkie swoje patenty w tajemnicy (miedzy innymi za takie praktyki sporo osób z lpg-forum go nie lubi).
-
- Forum Audi 80
Jest tak, że sterowniki kolteca mają właśnie softy pod dane auto . Ale myślę, że nie będzie problemu z wyregulowaniem tego ustrojstwa jak już będę miał program i kabel . Myślałem już o zaadoptowaniu komputera z monowtrysku np. multec z corsy. TPS można założyć bez problemu i czujnik ciśnienia. Tylko to jest teoria . Potem są problemy. A tu można wsadzić gotową instalację III generacji . Nastawiam się na to. Jak mi się uda zestroić to opiszę.
[ Dodano: 2012-11-20, 19:30 ]
Kupiłem ecu z bmw . Czekam, aż przyjdzie i zaczynam . Jak chcecie coś doradzić chętnie podyskutuje
[ Dodano: 2012-11-20, 19:30 ]
Kupiłem ecu z bmw . Czekam, aż przyjdzie i zaczynam . Jak chcecie coś doradzić chętnie podyskutuje