Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT + LPG] Muli na gazie

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
940NW

[B4 ABT + LPG] Muli na gazie

Post autor: 940NW » 25 mar 2010, 08:16

Witam. Gaz posiadam niecałe 2 lata i przez większość czasu nie było z nim żadnych problemów. Jednak ostatnio bardzo często przy obrotach około 2000 (czasem 2200) samochód się muli (czy może dusi). Powyżej i poniżej tych obrotów jest ok, jednak ciężko jest powiedzmy na 4 biegu przejść na wyższe obroty bo nie daje rady przejść przez to mulenie. Dodam, że nie dzieje się tak zawsze, a co 2, może 3 jazdę. Co ciekawe czasem wystarczy go zgasić i zapalić jeszcze raz i mulenie znika. Na początku myślałem, że to może kiepskie paliwo (do tej pory gdzie bym nie wlał zawsze było ok), no ale przetestowałem różne stacje i jest mniej więcej to samo (na Orlenie rzadziej go dusiło, ale za to potrafił zgasnąć przy przełączaniu między biegami). Na benzynie wszystko jest ok. Filtr gazu był zmieniany jakieś 3 miesiące temu na przeglądzie u gazowników. Na instalacjach zbytnio się nie znam, ale 2 nazwy z niej mogę podać LOVATO i DT GAS SYSTEM

[ Dodano: 2010-03-26, 07:56 ]
Chyba sam sobie odpowiem. Zmieniłem świece i wczoraj wszystko było ok, tylko obroty na luzie mam około 1200 ( i benz. i gaz), a nie zwróciłem uwagi jak miałem przez ten miesiąc bo wcześniej były około 900, ale ostatnio chyba były wyższe. Warto zmienić ten niebieski czujnik temperatury?

[ Dodano: 2010-03-29, 20:09 ]
Po kilku dniach od zmiany świec, problem mulenia pojawił się znowu (w między czasie wymieniłem również niebieski czujnik, majstrowałem przy silniczku krokowym i wymieniłem przewody zapłonowe. Gazownik stwierdził, że mieszanka ma za dużo powietrza a za mało gazu, po majstrował coś przy filtrze powietrza, przepływomierzu i wygląda na to, że jest ok, co do wyższych obrotów okazało się, że obrotomierz kłamie. W domu stwierdziłem, że z obudowy filtra od przodu wychodziły dwa płócienne węże, a jednego w tej chwili (tego krótkiego) nie ma. Ciekaw jestem czy tak ma być czy gazownik po prostu o nim zapomniał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl