Witam
Ostatnio w mojej b3przestała działać instalacja Lpg. Kontrolka od lpg wogóle nie reaguje nie da się jej włączyc. Instalacja gazowa to nie sekwencja.
Prosz4e o pomoc w ustaleniu usterki.
[B3 AAA] Nie działa LPG
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Maverick147
- Forum Audi 80
też tak miałem, sterownik z kontrolkami w ogóle nie reagował, początkowo wmawiano mi że muszę sterownik czy inaczej nazywając przełącznik wymienić na nowy bo po prostu się zmęczył, ale jak kolega który zna się trochę na tym -rozebrał go z obudowy i wyczaił że na płytce jeden lut jest przerwany, więc zlutował i przełącznik działa nadal po dziś dzień, obyło się bez wymiany na nowy i bez ponoszenia kosztów, no może tylko tyle że musiałem sprawić koledze kastę browara w podziękowaniu.
Podsumowując jeżeli przełącznik wariuje tzn dziwnie mruga, lub nie przełącza z Pb na LPG i na odwrót najprawdopodobniej wina leży właśnie po jego stronie i od kontroli jego stanu zacznij poszukiwanie przyczyn usterki.
Podsumowując jeżeli przełącznik wariuje tzn dziwnie mruga, lub nie przełącza z Pb na LPG i na odwrót najprawdopodobniej wina leży właśnie po jego stronie i od kontroli jego stanu zacznij poszukiwanie przyczyn usterki.