[B3 1.8 PM] Nie uruchamia się na gazie.
[B3 1.8 PM] Nie uruchamia się na gazie.
Witam, po ostatniej nocy padł mi gaz w samochodzie, przed dotarciem w miejsce docelowe nie bylo zadnych problemów. Rano budząc się chcialem uruchomić maszyne i od tego momentu była całowicie martwa na LPG. Mam instalacje 1-generacji na parowniku LEVATO, sprawdzałem elektrozawory podając napięcie na żywca i pyka każdy (ten przy srubie do regulacji membrany i ten przy filtrze). Myslałem ze sie jakims cudem samo rozregulowalo wiec w tym momencie śrube mosiężną mam dokręconą ma max (ten niby bypass gdy na zakrętach parownik moze zgubić gaz) a plastikową od czułości membramy na 4 obroty od maksymalnego wkręcenia, register na wężu to podobno zupełnie inna sprawa gdyż on dopiero ma wpływ gdy auto ma srednie obroty i wyższe. Centralka gazu na pewno jest okej, bezpieczniki sprawne, zauważyłem ostatnio, że przy butli znajduje się coś jakby elektrozawór od którego idzie kabel informujący o rezerwie gazu lecz gdy go "przytykam" do styku jedyna roznica do dioda rezerwy na centralce (która i tak swieci cały czas bo pływak nie żyje). Proszę o pomoc i z góry dziękuje
Najpewniej to po prostu go zatankuj .
[ Dodano: 2016-09-09, 08:43 ]
Jak już okaże się że nie pomogło to należy sprawdzić :
" sprawdzałem elektrozawory podając napięcie na żywca i pyka każdy" posłuchaj czy pyka wraz z przekręceniem kluczyka , jak nie dosłyszysz to sprawdź miernikiem czy są włączone jak przekręcisz kluczyk .
"Centralka gazu na pewno jest okej, bezpieczniki sprawne" jakie bezpieczniki , zazwyczaj od gazu jest jeden bezpiecznik zamontowany gdzieś na przewodach elektr. od LPG w komorze silnika .
A propo centralek zdarzają się im awarie więc należy ją porządnie sprawdzić .
[ Dodano: 2016-09-09, 08:43 ]
Jak już okaże się że nie pomogło to należy sprawdzić :
" sprawdzałem elektrozawory podając napięcie na żywca i pyka każdy" posłuchaj czy pyka wraz z przekręceniem kluczyka , jak nie dosłyszysz to sprawdź miernikiem czy są włączone jak przekręcisz kluczyk .
"Centralka gazu na pewno jest okej, bezpieczniki sprawne" jakie bezpieczniki , zazwyczaj od gazu jest jeden bezpiecznik zamontowany gdzieś na przewodach elektr. od LPG w komorze silnika .
A propo centralek zdarzają się im awarie więc należy ją porządnie sprawdzić .