[abt 90 koni 92r] pali duzo gazu pomozcie
[abt 90 koni 92r] pali duzo gazu pomozcie
witam mam audi pol roku moj problem polega na tym ze auto duzo pali gazu. Benzyny duzo nie pali w normie 10 lub 9 w miescie na trasie ok 8 nawet zeszlem ostatnio do 7 litrow benzyny.Audi pali mi gazu w miescie ok 14 15 litrow a jak mam cykl mieszany to 13 :-| ale teraz pali mi litr wiecej.Ile te auta z tymi silnikami powinny palic gazu????????pozdrawiam i prosze o pomoc
to jaka przyczyna moze byc ze duzo pali???????zle ustawiony gaz??????a slyszalem ze jak sie dlugo niezmienia filtra powietrza to auto zaczyna palic duzo to prawda?powiedzicie mi co moze byc spowodowane ze tyle pali. ooo kolego to strasznie malo ci pali tego gazu a jakie masz tam silnik taki jak ja???abt90 koni
Nie tylko filtry. Za małe ciśnienie w oponach, zużyte świece i kable zapłonowe, uwalona geometria... Mi zaczął mniej palić jak zrobiłem to co napisałem, dodatkowo pojechałem na regulację do gazownika, pokręcił przy parowniku i jest super.
[ Dodano: 2008-08-12, 03:23 ]
Aha. W instalacji gazowej też masz filtry, także weź je pod uwagę przy wymianie innych filtrów.
[ Dodano: 2008-08-12, 03:23 ]
Aha. W instalacji gazowej też masz filtry, także weź je pod uwagę przy wymianie innych filtrów.
sylwian87 mam taki sam silnik jak ty czyli ABT 90 kucy, przyczyna tego ze duzo pali moze byc zle ustawiona dawka gazu lub tez tankujesz najtanszy gaz i to jest przyczyna wysokiego spalania ja tankuje zawsze na orlenie albo statoilu i dodam jeszcze ze raz na dwa miesiace jezdze do gazownika. Oczywiscie zaleca sie tez kupic swiece zaplonowe i przewody specjalne dla instalacji gazowych.
-
- Forum Audi 80
Mateusz13 w tym momencie to troche przesadziłeś :roll: :mrgreen: do 100km/h to może tyle benzynki weźmie, ale nie gazu wujek ma też ABT i pali mu w mieście 12-12,5lMateusz17 pisze:witam moje audi ABT spala od 6,5l do 7l gazu na trasie przy predkosci do 100 km/h, a w miescie ok 12l na 100km czasami dochodzi do 14l