Witam. nie znalazłem takiego problemu niestety wiec postanowiłem się tym z wami podzielić w nadziei że mi pomożecie A więc sprawa wygląda tak: po odłączeniu akumulatora i podłączeniu po chwili z powrotem wszystko jest elegancko odpala od dotknięcia, obroty około 1400 i później spadają przełączam na gaz i jest to samo wszystko okej, później podczas jazdy w trasie na gazie przy stałej prędkości nagle zapala się kontrolka żółta według mnie od pompy paliwa która po dodaniu lub odjęciu gazu gaśnie i tak w kółko. i przez jakiś czas jest dobrze, a nagle nadchodzi moment kiedy to po wysprzęgleniu obroty spadają jak kamień w dół i silnik gaśnie, wtedy na gazie odpala ale strasznie ciężko i mocno szarpie, lub po przełączaniu na benzynkę odpalał dobrze. na benzynie później schodząc z obrotów też potrafi zgasnąć, ale zwykle obroty się utrzymują, a na gazie już się nie utrzymają a jeśli już to będą na poziomie 900 i tak samo na benzynie. Przy odpalaniu na benzynie trzeba dodawać gazu cały czas bo będzie gasł (na gazie w ogóle nie odpala) i puki jest zimny po przełączeniu na gaz będzie miał wolne obroty a później to już loteria, albo utrzyma albo nie. i co ważne nawet zatankowany gazem na full przy takich objawach nie ma już totalnie siły ponad 3000 obrotów. więc odpinam akumulator podłączam z powrotem odpalam i wszystko jak ręką odjął. To jest dla mnie trochę dziwna sprawa, tym bardziej biorąc pod uwagę tą kontrolkę. niestety dokładnie nie wiem która to generacja gazu bo biorąc pod uwagę sterowanie (2 gaz 0 nic 1 PB) to pierwsza generacja ale myślę że samym sterownikiem nie można się sugerować Mam nadzieję że ktoś pomoże Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-09-15, 23:27 ]
witam, trochę namieszałem w tym pierwszym poście i z racji tego że nie dostawałem żadnej odpowiedzi poszperałem w necie i ogarnąłem że ta kontrolka to "check" a ja głupi myślałem że to pompa bo tak mniej więcej to wygląda... dodam też że instalacja II generacja. i stwierdziłem że najlepiej będzie jechać na podłączenie do kompa ale jakoś wolałbym to sam ogarnąć co proponujecie ?