Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[100C4 2.3 LPG+PB] Problem z instalacja 1/2 generacja i pb

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Piotr4888
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[100C4 2.3 LPG+PB] Problem z instalacja 1/2 generacja i pb

Post autor: Piotr4888 » 07 mar 2012, 18:51

Witam Serdecznie forumowiczów.
Panowie, mam kolejny problem z Audi...nie wiem co mam robić gdyż samochód nie trzyma obrotów na pb i lpg (falują (800-1100rpm)czasami spadnie na 500 i znowu podskoczy na 800-900.Przy odpaleniu zimnego silnika na pb, dziwnie chodzi,jakby skakał, na lpg ta praca jest płynna, oczywiscie na biegu jałowym, do tego kopci siwym dymem, mam wrażenie że jest żle wyregulowany wtrysk oraz gaz... Gdy otworzyłem maske zobaczyłem dziwną rzecz, zaraz obok silniczka krokowego jest register(pokrętło)więc jaka to jest instalacja? Jedno kluczy drugie, co będzie lepszym rozwiązaniem?Bardziej stabilnym, ekonomicznym...wywalenie registra i zostawienie krokowca czy odwrotnie? Dodam że dynamika jest w najlepszym porządku, nie strzela, nie przerywa, nie zjeje ogniem;) Na pewno czeka Mnie wizyta u gazownika ale wolałbym zostać tylko przy jednej opcji...,świece sprawdzone, suche są. Widac już przepalone styki w kopułce i palec....
Czy można w prosty sposób sprawdzić krokowiec?Przepływomierz jest już czarny, jest na nim osad, myśle nad wyczyszczeniem.Samochód rano odpala od strzała na PB, z LPG jest taki obiaw że musze go pokręcić z 6 -7 sekund i wtedy jakoś się odpala, a czasami od strzała...chyba się przelewa... co o tym sądzicie Panowie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl