[ B4 ABT, PB,LPG] Problem z lpg.
-
- Forum Audi 80
[ B4 ABT, PB,LPG] Problem z lpg.
Witam panowie co mogło się stać jeśli po nagłym wciśnięciu pedału gazu auto nie wchodzi na obroty po czym zaczyna przerywać strzelać i gaśnie, ale gdy wcisnę pedał powoli to auto wchodzi stopniowo na obroty, dzieje się tak tylko na lpg na benzynie chodzi elegancko. Instalacja 2 gen. Co może być przyczyną?
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
jagna, i owszem ale bardziej bym tu stawiał na reduktor gazu który już jest na wykończeniu. Skoro na benzynie tego efektu nie ma to znak że działa poprawnie sonda.
Możesz na dwa sposoby to sprawdzić - udać się na stację diagnostyczną aby sprawdzili Ci skład spalin na LPG. Po tym możesz dojść co nie domaga. Ja obstawiam reduktor - przy powolnym dodawaniu gazu ma mniej pracy więc ma swoją wydajność. Jednak przy agresywnym dodaniu gazu już nie daje rady podać tyle paliwa (gazu) ile jest potrzebne.
Możesz na dwa sposoby to sprawdzić - udać się na stację diagnostyczną aby sprawdzili Ci skład spalin na LPG. Po tym możesz dojść co nie domaga. Ja obstawiam reduktor - przy powolnym dodawaniu gazu ma mniej pracy więc ma swoją wydajność. Jednak przy agresywnym dodaniu gazu już nie daje rady podać tyle paliwa (gazu) ile jest potrzebne.
-
- Forum Audi 80
Czy nie mogę sprawdzić tego reduktora(parownika) jakimś domowym sposobem. A może ktoś ma jakieś inne pomysły, dodam że w maju sonda była wymieniona na nową ale sprawdzę dla pewności tak jak Jagna mówi.
[ Dodano: 2010-11-02, 19:03 ]
na piątek jestem umówiony z gazownikiem zobaczymy co powie i za ile... :roll:
[ Dodano: 2010-11-14, 09:21 ]
Panowie problem rozwiązany. TERMOSTAT był walnięty i nie nagrzewało parownika na małym obiegu tylko cały czas był duży obieg.
[ Dodano: 2010-11-02, 19:03 ]
na piątek jestem umówiony z gazownikiem zobaczymy co powie i za ile... :roll:
[ Dodano: 2010-11-14, 09:21 ]
Panowie problem rozwiązany. TERMOSTAT był walnięty i nie nagrzewało parownika na małym obiegu tylko cały czas był duży obieg.