Witam!
Od godziny przeszukuję forum lecz nie znalazłem odpowiedzi...
Problem polega na tym że silniczek mogę przełączyć na gaz tylko gdy jest zimny,
a dokładniej to po kilku godzinach postoju.
Gdy zapalę samochód, pochodzi sobie powiedzmy 3min na benzynie, to także już nie przełącze na gaz.
Problem występuje już od dłuższego czasu. . .
W międzyczasie auto w ogóle nie chodziło, przyczyną było zalanie wodą/deszczem emulatora/kontrolera sondy lambda STAG-2L który wymieniłem.
Elektrozawory już sprawdzałem, wydają się być sprawne, tzn po podaniu napięcia każdy z nich "tyka" .
Nie wiem co jeszcze mógłbym zrobić... Czy jest możliwość że przez zalanie satg-2l spaliło/uszkodziło się coś jeszcze?
Za wszelkie porady będę ogromnie wdzięczny.
Pozdrawiam.
[2.0 ABT LPG] - problem z przełączeniem na gaz gdy ciepły
[2.0 ABT LPG] - problem z przełączeniem na gaz gdy ciepły
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 16:55 przez mts900, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tak elektrozawory zdają się przełączać, choć 100% pewności nie mam (słabo słychać gdy silnik pracuje).
Dzisiaj sprawa się pogorszyła, silnik rano przełączył mi się na gaz dopiero po 4 odpaleniu.
A w dodatku zauważyłem także że jak wkręcę go na większe obroty na gazie, to także zgaśnie (nie tylko na jałowym ale nawet podczas przyspieszania).
A i na benzynce także zaczął chodzić raz dobrze a raz szarpie podczas przyspieszania. . .
Kompletnie nie mam pojęcia w czym problem, nie wiem też do kogo go odesłać jeśli nie uda mi się go naprawić z waszą pomocą...
Dzisiaj sprawa się pogorszyła, silnik rano przełączył mi się na gaz dopiero po 4 odpaleniu.
A w dodatku zauważyłem także że jak wkręcę go na większe obroty na gazie, to także zgaśnie (nie tylko na jałowym ale nawet podczas przyspieszania).
A i na benzynce także zaczął chodzić raz dobrze a raz szarpie podczas przyspieszania. . .
Kompletnie nie mam pojęcia w czym problem, nie wiem też do kogo go odesłać jeśli nie uda mi się go naprawić z waszą pomocą...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH